Galatasaray'da Olağanüstü Genel Kurul toplantısında Riva Projesi için yönetimin taleplerinin kabul görmemesi ve projenin komisyona sevkedilmesinin üzerinden beş haftadan fazla zaman geçti. O gün, yani 24 Aralık'ta Galatasaray eski yöneticilerinden Adnan Polat, "1500 Galatasaraylı 100'er bin dolar verse kulüp kurtulur" diyerek kulübe yardım toplama için düğmeye basmıştı.
Galatasaray'ın yaşadığı ekonomik kriz kimse için sır değil. Hele üyeler için hiç değil. Galatasaray Kulübü'ne ait gayrımenkuller konusunda hassaslıkları gayet iyi bilinen üyelerin sadece 858'i beş hafta önce Riva için yapılan olağanüstü toplantıya katılmıştı. Üstelik, oy verme yetkisine sahip üye sayısı 4 bin 566 iken...
Galatasaray camiası, Sportif AŞ hisselerinin AIG'ye satılışını çok eleştiriyor. Hatta kulübün bugünkü ekonomik tablosunu yaratan dönüm noktalarından biri olarak bu olayı görüyor. 4 Haziran 2000'de yönetim kuruluna hisse satış yetkisi verilen o toplantıya kaç kişi katılmıştı, hatırlıyor musunuz? Sadece 514... Üstelik o kritik olağanüstü genel kurul toplantısı öncesi aidatlarını yatırmış, oy kullanma yetkisine sahip kaç üye vardı? Sadece 1025...
Adnan Polat 100 bin dolar verecek 1500 kişiden bahsediyor. Bu iki kritik toplantının rakamlarına bakın, bulur mu, bulamaz mı karar sizin!
YÖNETİM YAPMAYA KALKSA...
Galatasaray'ın acilen sıcak paraya ihtiyacı olduğu doğrudur. Bunu kimse yadsımıyor. FIFA'ya borcun ödenmesi ivedilikle şart. Futbolcuların alacaklarının ödenmesi de öyle. Ama ya sonrası? Haziran'da transfer için, Ekim-Kasım'da ödenmeyen futbolcu alacakları için yeniden kampanya mı düzenlenecek? Bir Adnan Polat daha çıkacak mı, o zaman?
Niye mi bir Adnan Polat daha? Çünkü bu kampanyayı bugünkü yönetimden herhangi bir isim yürütse bu para toplanmazdı da ondan? Üyeler bile yönetime artık güvenmediklerini Riva oylamasında göstermişlerdi çünkü.
Polat'ın (Asıl amacı "İki yıl sonra belki olur" dediği 2008'de başkanlık bile olsa) girişimi, kulübün kısa vade ihtiyaçları için çözüm, en azından pansuman olabilir. 10-15 milyon doların aşılamaması halinde paranın gideceği adres zaten belli: FIFA ve futbolcu alacakları. Ama "Toplanacak olan para hedeflenen miktara doğru ilerlerse ne olacak?" sorusunun yanıtı da bugünden net bir şekilde ortaya konmalı. Taşıma su, Galatasaray değirmeninin çarklarını döndürecek. Ama o değirmen yine öğütmeye mi devam edecek, yoksa bir üretim yapmaya mı başlayacak?