Bilmem hiç son zamanlarda yolunuz Kurtköy civarına düştü mü? Benim Formula 1 pistine kadar düşmüştü ama ilerisine hiç gitmemiştim. Ta ki önceki güne kadar. Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan' la Okan Üniversitesi'nin kurulduğu Akfırat Kampusu'nda yani Kurtköy'de buluştum. Akfırat'a doğru giderken, yeşil vadi içinde pek çok villa kompleksinin inşaatının tamamlandığını gördüm. Formula 1'e kadar devlet yolun yapımında hem hızlı davranmış hem de iki yöne de üç şeritli çok güzel proje gerçekleştirmişti. Baktım, Formula 1 ötesinde de bu durum devam ediyor.
Bekir Okan söyledi, kampus civarındaki bütün yolların yapımında rol almışlar, üniversiteyi kurarken çevreyi unutmamışlar. Özetle söylemem gerekirse, Kurtköy'de müthiş bir değişim yaşanmış, hâlâ da devam ediyor. Bence bu bölgenin ismi de değişmeli. Eskiden dümdüz ve bomboş araziye kurtlar(!) inse de bugün yemyeşil ve çok modern evlerle müthiş bir dönüşüm yaşıyor Kurtköy. Tabii tüm bunları yazarken, 1999'da kurulan Okan Üniversitesi'nin çevreyi ne kadar değiştirdiğini vurgulamak istiyorum. Formula 1'den ve lüks konut projelerinden çok daha önce bölgeye gelmiş Bekir Okan.
O gün, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadık Kırbaş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Arasıl'ın da aralarında bulunduğu üniversite yönetimiyle birlikte kampusta kısa bir tur atıp, öğrenci yemek hanesinde yemek yedik hep birlikte. Bekir Okan, "Belki sizin kuşak da üniversiteyi bitirdiğinde iş bulma umudu taşıyordu. Ama şimdi öyle değil. Gençler pek umutsuz bakıyor geleceğe. O yüzden biz neredeyse Okan'dan mezun olan her gencin iş bulmasını garanti ediyoruz" deyince bunu nasıl başarabileceklerini merak ettim doğrusu. Rektör Kırbaş sözü aldı sonra ve "Biliyorsunuz, üniversiteler birbirinden farklıdır. Kimi ODTÜ ve İTÜ gibi araştırma ağırlıklıdır, kimi Hacetepe gibi tıp, kimi de Boğaziçi ve Bilgi gibi entelektüel ağırlıklıdır. Biz kurucumuz Bekir Okan'ın iş yaşamından geliyor olmasının da etkisiyle iş hayatına daha yakınız. Kendimizi öyle konumlandırıyoruz" dedi.
Özetle Okan Üniversitesi'nde İş Yaşamına Hazırlık Programı var. Buraya giren öğrenciler daha hazırlıktayken, şirketlerde staj imkânına kavuşabiliyor.
Dünya üniversitesi olmayı aklına koymuş Bekir Okan. Lafı dönüp dolaştırıp oraya getiriyor. Kadroya iddialı isimleri aldıklarını ve günün koşullarına uygun bölümlere ağırlık verdiklerini söylüyor. Nitekim bu üniversitede Çince ve Rusça dersleri var, öğrenciler de büyük ilgi gösteriyor.
Türkiye'de Marco Polo isimli bir oteli ve çeşitli yatırımları olan ancak en büyük gelişmeyi 16 yıldır iş yaptığı Kazakistan'da gösteren Bekir Okan, bu üniversite için bugüne kadar 40 milyon dolar harcamış. Hedefi 10 bin öğrencinin öğrenim gördüğü dev bir kampus. O nedenle de bir 60 milyon dolar daha harcayacağı kampusun alışveriş merkezi, uygulama oteli, oyun ve spor salonlarıyla mini bir şehre dönüşmesini hedefliyor.