Erdoğan, helâllik isteyince, baktım, Kemal Kılıçdaroğlu, "Önce özür dile" diyor. Oysa onun da kusur hanesi bir hayli dolu. Sadece Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye atılan iftiralar yeter. Seçim süresince, Kılıçdaroğlu, Mehmet Özhaseki'ye yönelik yolsuzluk söylemini sürdürdü. Meselâ, "Neden iktidar 2 tane mülkiye müfettişini Kayseri'ye göndermiyor?" diye sordu. Oysa CHP Genel Başkanı, mülkiye müfettişlerinin, sadece idari yönden araştırma yapabileceğini ve bilgileri, İçişleri Bakanlığı'na intikal ettirdikten sonra, bakanlığın, belediye başkanı hakkında soruşturma açacağını biliyor. Rüşvete ilişkin iddiaları sonuca bağlamak ise, mahkemelerin işi. Ve bu iddialardan dolayı, hem Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, hem de belediyede çalışan 50 üst düzey görevli hakkında 13 Mart 2008 tarihinde Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı vermişti.
Bu hikâyenin devamı da var. Yeniden soruşturma açılsın diye CHP milletvekili Atilla Kart, Kayseri'ye gitti. Mahkemeye "yeni deliller" sundu. Bu yeni deliller arasında öne çıkan 3 tanesini sizlerle paylaşmak isterim:
1) Kart, İmar Daire Başkanı Hüseyin Taşkaraca'nın 1.5 trilyon lira değerinde 27 bin metrekarelik arazisi ve Jaguar'ı olduğunu iddia etti. Bu haber, "Jaguar'lı Daire Başkanı" başlığıyla Milliyet gazetesinde yer aldı. Ya gerçek neydi? Taşkaraca'nın, 29 metrekarelik bir arsası vardı. Büyük bir arazinin 600/1 hissesi, dedesinden miras kalmıştı. Ayrıca Milli Emlâk'tan 1475 metrekarelik hisseli bir tapuyu 2 bin 600 liraya satın almıştı. Özhaseki, haberi yapan Fikret Bilâ'ya açıklama gönderdi. Fikret Bilâ, belgeleri inceledi ve Mehmet Özhaseki'den özür diledi. Tekzip, Milliyet gazetesinde yayınlandı.
2) Atilla Kart'ın ikinci iddiası, Kayseri Personel Daire Başkanı Erol Bedir ile ilgiliydi. Bedir'in 150 dairesi olduğunu ileri sürüyordu. CHP, bu haberi de, Kayseri'nin yerel gazetelerinde, "150 daireli Daire Başkanı" diye yayınlattı. Peki gerçek neydi? Erol Bedir, Büyükşehir'de işe başlamadan 2 yıl önce, 1996'da, Antalya'da tarla almıştı. Sonra buraya imar gelmişti. Müteahhit ile kat karşılığı anlaşmıştı. Meselenin Kayseri ile bir ilgisi yoktu. Ve arsa, daha doğrusu tarla, 1996 yılında alınmıştı.
3) 3'üncü iddia, Kayseri İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Tarınç'ı hedef almıştı. "Talas'ta, 350-400 dairesi var" denilerek, mal varlığındaki artışın hesabı soruluyordu. Oysa Mehmet Tarınç'a Talas'taki arsa dedesinden kalmıştı. Ve müteahhit kat karşılığı sadece 3-4 daire veriyordu.