Bilmem, önceden tanıyor muydunuz? Ben şahsen tanımıyordum. Angus ile Manisa'da tanıştım. Halen, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Arif Koşar, Bülent Arınç'a anlatırken kulak kabarttım. Damızlık angusları, (Az yağlı, siyah renkli bir sığır türü) Uruguay, Arjantin ve ABD'den getirmişler. Önceden ithal izni yokmuş; AK Parti hükûmeti döneminde almışlar.
Angusun ne özelliği var?
- Et kalitesi yüksek, yağ oranı düşük. Yerli ırklarda yağ oranı % 35, angusta % 7. Angus etinde, geleneksel üretime göre, daha fazla beta carotene, vitamin E ve omega 3 asitleri bulunuyor. Ayrıca organik üretim yapıyoruz.
Hayvanı doğal yemle besliyoruz; antibiyotik ve hormonal katkı kullanmıyoruz.
Angus eti nerede satılıyor?
- Üretimimiz yetersiz. Sadece İstanbul İstinye Park'ta, Masa ve Borsa lokantalarında bulabilirsiniz.
Türkiye'de angusu başka üreten var mı?
- Hayır, yalnız biz üretiyoruz. Ama sağlıklı et yenilsin diye yaygınlaşmasını elbette isteriz.