Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ ERDOĞAN

3. Altın geliyor

SABAH Spor Ödülleri'nde Yılın Sporcusu seçiminde Süreyya'nın ardından ikinci olan Mutlu, "Sokaktaki insanların sevgisi bana yeter" dedi

Halterin Küçük Dev Adam'ı Halil Mutlu,14 Şubat Sevgililer Günü'nde Seher Haliloğlu ile evlendi ve bir gün sonra soluğunu SABAH'ın yılın sporcusu yarışmasında aldı. Bir anlamda balayını yaptı Mutlu çifti. Bu mutlu günlerinde yılın sporcusu olmayı da bekliyordu. Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu haltercimiz, "SABAH'ın bir ilke imza atması çok önemli. İsmine yakışır bir organizasyon yapılmıştı. Ancak jürinin oylamasına katılmıyorum. Neyi kıstas aldılar bilmiyorum. 2003 yılında ben 6 altın madalya kazandım. İkinci olmamda tek üzüldüğüm şey oylamadaki kriterler. Sokaktaki insanların sevgisi bana yeter. Benim elimde olanı kaybetmem. Elimde olup da kaybetseydim üzülürdüm" dedi.

Yaptığım tekrar
Mutlu, sporda bir ilki başarmanın önemli olduğunu ancak bunun arkasına sınılmaması gerektiğini belirterek " Sporcu elbette başarılı olacaktır. Madalya alacaktır. İlk kez olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu olacak. Bunları fazla abartmamalıyız. Halterde Naim ağabey ilki başardı. 3 kez olimpiyat şampiyonu oldu. Eğer amaç sadece ilkleri başarmaksa benim hiçbir şey yapmamam gerekir. Şu anda Türkiye'nin en fazla altın madalya alan sporcusuyum. Benim yaptığım sadece tekrarıdır" dedi.

Hedef Atina
Atina Olimpiyatları'nı hedeflediği için Nisan ayında Ukrayna'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılmayı düşünmediğini belirten Halil Mutlu, hedefinin üçüncü kez olimpiyat şampiyonu olmak olduğunu çalışmalarını buna göre sürdürdüğünü söyledi.

Kıskanmıyorum
Mutlu, hiçbir sporcuyu kıskanmadığını belirterek, "Şampiyon olmuş, madalyalar kazanmış sporculara aynı değer verilmeli. Ayırım yapıldığı takdirde Türk sporunda başarıyı yakalamak zor. Bu nedenle bir sporcunun peşine takılmak ve onunla avunmak başarı getirmez. Sadece ben ve benim gibi sporcular branşlarında itici lokomotiftir. Bunu başardığımız zaman takdir edilmeliyiz. Yine belirmek isterim ki kimseyi kıskanmıyorum. Benim başarılarımı takdir edenler, öteki branşlardaki sporcuları kenara atmamalı. Bir yıl aynı sevda peşinde koşmamalıyız" dedi. Yeni evlendiğini, bu evliliğin kendisini olumlu olarak etkileyeceğini ifade eden Halil Mutlu şunları söyledi: Halil, sorumluluğunu geçmişte olduğu gibi şimdi de bilir. Türk halkına sorumluluğum var.Bu bilinçle hareket ediy o - rum. Bu sorumluluğa şimdi bir de aile sorumluluğum eklendi. Benim spor hayatıma zarar verecek hiçbir şeye ne ben ne eşim izin verir."

Naim'den destek
3 kez olimpiyat şampiyonu olan ve şu anda siyasete atılan halterin Cep Herkül'ü Naim Süleymanoğlu Halil ile İstanbul'da bir araya gelip kucaklaştılar. Süleymanoğlu, jüri olarak bulunduğu SABAH Spor Ödülleri'nde Halil'e Yılın Haltercisi Ödülü'nü de verdi. İstanbul'da Kıraç Belediye Başkanlığı için yoğun bir çalışma içerisinde olan Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu'nun Atina'da üçüncü kez olimpiyat madalyası alacağına inandığını belirterek " Ben üç kez aldım, Halil daha fazlasını almalı" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA