Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

Putin'i doğru anlamak...

Rus(ya) Federasyonu Başkanı Vladmir Vladmiroviç Putin'in ülkemizi ziyareti çok önemli olacaktı, eğer terör yüzünden ertelenmeseydi... Çünkü Putin basından izlediğimiz kadarıyla, 500 yıldır ülkemize gelen en üst düzey Rus devlet adamı olacaktı. Askeri ve ekonomik işbirliği anlaşmaları yapılacağı söyleniyordu. Bence bu büyük komşumuzla böyle anlaşmalar yapmak için geç bile kaldık. Bu ziyaretle belki de iki ülke arasında yeni bir sayfa açılacaktı. Putin, sıkıcı ve soğuk değil; otoriter, kararlı ve ciddi bir devlet adamıdır. Bu özellikleri iki ülke arasındaki ilişkilere ivme kazandıracaktı.
Diyalog eksikliğinin nedenleri ise tarihi önyargılar ve iletişim 'kopukluğudur'. Yıllardır bu komşumuzla ticaret ve turizm alanlarında ilişkilerimiz var, bunların geliştirilmesi için çalışmalar yapılacaktı. Peki kültür, sanat, spor, eğitim ve bilim alanında ortak çalışmalar planlanıyor mu? Merak ediyorum Rusya'yı, Rusça'yı iyi bilen, anlayan insan kaynağımız var mı? Çünkü karşındaki insana ne demek istediğini anlatabilmek ve onu anlayabilmek çok önemli. Özellikle devlet işlerinde... Batı ülkelerine binlerce öğrenci, bilim adamı gönderiyoruz, oralardan da ülkemize gelenler var. Ve bu eğitimli insanların ülkelerarası ikili ilişkilerde yararlılıklarını biliyoruz. Peki Rusya ile böyle çalışmalarımız var mı? Benim görüşüm bu konuda iki ülke de yetersiz. Türkiye ve Rusya'yı İngilizce yazılardan takip etmek doğru değil.
Dr. EMİN ALİ TÜTÜNCÜ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA