Trabzon'da buğday ekecek tarla yok.
Olsa bile...
Karadeniz ikliminde buğday yetiştirmenin imkânı yok.
Ama... Türkiye'nin neresine gitseniz, pek çok fırının önünde
"Meşhur Trabzon Ekmeği" tabelasını görürsünüz.
Merak ettik...
Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na
"Trabzon ekmeği neden meşhur" dedik.
Başkan anlattı:
Fırının taşı...
Ekmeğin mayası...
Hamurun içindeki su...
Ustanın mahareti...
Ekmeğin pişirilmesi...
Başka yerlerden çok farklı.
İstanbul'da da Trabzon ekmeği yapan fırın var ama...
Buradakinin tadını tutmaz.
Ankara'daki, İstanbul'daki pek çok Trabzonlu, bizden ekmek ister...
Başka kentlere her gün Trabzon'dan ekmek gider...
Samsun'a bile.