Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Trabzon ekmeği

Trabzon'da buğday ekecek tarla yok.
Olsa bile...
Karadeniz ikliminde buğday yetiştirmenin imkânı yok.
Ama... Türkiye'nin neresine gitseniz, pek çok fırının önünde
"Meşhur Trabzon Ekmeği" tabelasını görürsünüz.
Merak ettik...
Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na
"Trabzon ekmeği neden meşhur" dedik.
Başkan anlattı:
Fırının taşı...
Ekmeğin mayası...
Hamurun içindeki su...
Ustanın mahareti...
Ekmeğin pişirilmesi...
Başka yerlerden çok farklı.
İstanbul'da da Trabzon ekmeği yapan fırın var ama...
Buradakinin tadını tutmaz.
Ankara'daki, İstanbul'daki pek çok Trabzonlu, bizden ekmek ister...
Başka kentlere her gün Trabzon'dan ekmek gider...
Samsun'a bile.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA