Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

"Yağ" üzerine

Kurbanı kestiniz... Allah kabul etsin...
Kurbanın bedeninde "kaç çeşit yağ" olduğunu biliyor musunuz?
Beden yağı... Etlerin arasındaki yağ.
İç yağı... İç organların (örneğin işkembenin) etrafındaki yağlar... Gömlek yağı da denir... Ciğer sarması, perde pilavı gibi yemekler için birebir.
Böbrek yağı... Böbreğin etrafındaki yağlar... Çok hızlı donar... "Don yağ" da denir.
Kuyruk yağı... Hayvanın kuyruk kısmındaki yağ... Çabuk donmaz, ağızda hemen erir, et tadına yakındır... Lezzetlidir... Kıkırdak da kuyruk yağından yapılır.

***
Bu yazıyı yazarken doktorumuz Ramazan Aydın geldi... Yazımıza göz attı ve güldü:
- Bu yağlardan sakın yeme... Kolesterolün artar... Nefsini bu yazıyla bastır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA