Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Seyirci takımdaki arzuyu fark ediyor

A.Ç: Türkiye'de futbolu bilen ve en zor seyirci Trabzon'da. Orada maç yönetmek, orada maç oynamak gerçek anlamda baskıdır. Baskıyı sadece beyninizde değil, her tarafınızda hissedersiniz: Fakat bu tablo zaman zaman Trabzonsporlu oyuncular için iç saha maçlarında dezavantaj haline gelebiliyordu. Bu tablo değişti mi? Yani Trabzon seyircisinin yarattığı baskının kendi takımına zarar verişi ortadan kalktı mı?
İ.G:
Her sezon şampiyonluk hedefiyle yola çıkan takımlarda futbolcu olabilmek, o baskıyı kaldırabilmek kolay değil. Ama Trabzonspor'un son üç yılına baktığımızda taraftar öylesine sıradan takımlar gördü ki... Bırakın şampiyonluğu, ligin oyun bazında en olumsuz takımını izledikleri için bu yıl alınan oyuncular ve takım birlikteliği sayesinde gelen sonuçları gördükten sonra geçtiğimiz dönemdeki taraftar kimliğini bir kenara bırakan, daha sağduyulu ve akılcı bir profil çiziyorlar. Mağlup olduğu maçtan sonra bile takımını tribünlere çağıran bir taraftar var. Çünkü yıllardır görmediği kadar mücadele gücü ve arzusu yüksek bir takım seyrediyor. Şampiyonluk gelir, gelmez; fakat sezon sonuna kadar Trabzonsporluların takımının en büyük destekçisi olacağını düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA