Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Gündem Denizli

F.Bahçe'nin Denizli ile berabere kalarak şampiyonluğu kaybettiği geçen sezonun son maçı hakkındaki tartışmalar bitmek bilmiyor. Bu konunun yeniden gündeme gelmesi elbette F.Bahçe'nin 100. yılı nasıl bitireceği ile ilgili...
Denizli maçı hatırlandığında; karşılaşma süresince hakem Selçuk Dereli'nin defalarca oyunu durdurması, ilk yarıda 5, ikinci yarıda 16 dakika uzatma oynatması akıllara geliyor. Üst düzey hakemlerin ortak fikri, böyle bir maçın UEFA'da oynanması halinde yarıda kalacağıdır. Zaten Ahmet Çakar da Selçuk Dereli'nin ikinci sınıf UEFA hakemi olarak kalmasının bu maçtaki kararlarından kaynaklandığını açıkladı.
Sonrasında Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'un çocukluk ve yıllarca federasyonda yöneticilik yapmış arkadaşı Hüsnü Hayali açıklamalar yaptı. Hayali, "Eğer Aziz Yıldırım Haluk Ulusoy ile arasını düzeltseydi, şampiyonluğu Denizli maçında kaybetmezdi" dedi.
Santra programına katılan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da Denizli maçını gündeme taşıyarak, "Sadece bu maç incelenmemeli. Son altı haftaya dikkatle bakılmalı. Sonuçlar nasıl ayarlandı, Denizli bizim karşımıza nasıl çıkartıldı, bu maçın atmosferi nasıldı, nasıl bitmeliydi?" diye konuştu.
Yıldırım'ın dikkat çektiği bir nokta daha vardı. "Telefonum dinleniyor" dedi, "Ama bunu yapanlar resmi olarak yapmıyor. Bundan hoşlandığımı söyleyemem."
Denizli-F.Bahçe maçı hakkında son günlerde birkaç soru da biz sorduk, kendi kaynaklarımıza... Güvendiğimiz ve taraf olmadığına inandıklarımıza. Bu maçın perde arkasının çok canlar yakacağını, olayın futbol içinde irdelenmekten çıkıp, ağır ceza mahkemelerine taşınabileceğini bile ifade ettiler.
Yani bu süreçte; sadece Aziz Yıldırım'ın telefonları dinlenmemiş izlenimi uyandı bende. Başka konuşmalar, ilişkiler ve anlaşmalar biliniyor ama açıklanamıyor. Kaynağımız; devletin Federasyon'a olan tavrında bu açıklanamayan konuşmaların etkili olduğunu da savundu. "Olaya sadece siyaset olarak bakmayın. Güven de kaybolmuş durumda" diye konuştu.
İşlerin kızışmaya başladığı ve önemli isimlerin başının yanacağı günler yakın. Her kurumdan, her kulüpten isimleri, savcılar ortaya çıkartıp, delillendirilmiş dosyalar ile hakim karşısına oturtabilirler.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA