ANKA'nın haberine göre Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şükrü Hatun, "Tıp Dünyası"nda yayınlanan makalesinde fastfood ürünlerinde "Sürekli değiştirilen sentetik tatlar kullanılarak çocuklarda 'bağımlılık' hissi yaratıldığı yönünde iddialar var" diyerek şunları yazmış:
- Hiçbirimiz yoğurt, taze fasulye veya kırmızı et gibi doğal ürünlerin bağımlısı olmuyoruz ama 2-3 kez yenen fast-food ürünlerin yeniden yeme isteği yarattığını biliyoruz.
Sayın profesörü bilmiyorum ama, acıktığım zaman kuru fasulye-pilav, köfte-piyaz, lahmacun, altı ezmeli kebap, beğendili incik, damardan tuzlama, sucuklu yumurta gibi slow-food ürünlerinin de, bende bağımlılık yarattıklarını hissediyorum.