Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Bir usta daha hayat sahnesini bıraktı...

Önceki gün 80 yaşında hayata gözlerini yuman İsmet Ay'ın annesi, oğlunun subay olmasını istermiş hep. İsmet Ay oyuncu hem de çok başarılı bir oyuncu olunca, annesinin bir türlü bitmeyen sitemini kesmeye karar vermiş. Hamlet'te mezarcı Yorik rolüne çıkarken, Rumeli Hisar'daki temsile annesini de davet etmiş. Oyunun sonunda İsmet Ay'ı ayakta alkışlamış izleyenler. O da ön sırada oturan annesine bu alkışları işaret edip, "Gördün mü" diye göz kırpmış. Annesi de buna karşı eliyle kendi omuzlarına vurarak, "Nerede apoletler" işareti yapıp, sitemini sürdürmüş.
Uzun yıllar süren arkadaşlığımızın tüm aktörleri gibi, İsmet Ay da dostluk sahnesini, Bedia Muvahhit'le ilgili anılarını ve annesinin öykülerini de yanında götürerek, terk etti.
Annesini bir düğüne götürmüş. Herkes "Bir yastıkta kocasınlar" diyormuş gelinle damada.. İsmet Ay'ın annesi terslemiş böyle diyenleri,
-Bir yastıkta kocamak kolaydır. Marifet bir yastıkta aynı rüyaları görmektir, demiş.
İsmet Ay da annesi gibiydi. Sade sahnede değil, günlük yaşamda da, çevresini replikleriyle etkilerdi. Özellikle Haldun Dormen'e, Sevim Çavdar'a ve Mustafa Alabora'ya baş sağlığı diliyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA