Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

TV'nin nesi kötü?

Medya tüketicileri... Yani " okurlar ", " izleyenler " ve " dinleyenler " açısından bayramların iyi yanlarında biri... Daha önce siyasi ve ekonomik olaylar yüzünden kendilerine yer bulamayan haberlerin, ön plana çıkmasıdır.
İşte bunlardan biri:
Türkiye İş Kurumu'nda görevli uzmanlardan Ömür Demircioğlu, iş görüşmesi sırasında adayların dikkat etmesi gereken noktaları Anadolu Ajansı'na anlatmış.
Mesela: Temiz ve sade giyinmek... Görüşmeye zamanında gitmek... Sigara içmemek, sakız çiğnememek... Konuşurken yere ya da tavana bakmamak... İlgili ve istekli konuşmak...
Bunlar elbette önemli noktalar. Ancak Demircioğlu gibi uzmanların her söylediğini "kelimesi kelimesine" de almamak gerek.
Örneğin, " Boş zamanlarını TV seyrederek geçirdiğini ifade etme " olumsuz bir puanmış.
Bundan emin olmayın!
Başvuracağınız işe ya da ne seyrettiğinize göre değişir.
Diyelim ki bir TV kanalına başvuruyorsunuz ve iş danışmanının tavsiyesine uyarak, "Boş zamanlarımda asla TV izlemem" diyorsunuz.
Hadi buyurun bakalım.
Ben o kanalda yönetici olsam böyle bir genci asla işe almam. TV izlemeyen bir televizyon çalışanı olur mu?
Tabii neyi seyrettiği de önemli.
"TV izlemek" deyince hemen aklımıza şarkılı türkülü, göbek atılan kadın programları (ki bence onlar da önemli ama başka açıdan), bazısı gerçekten abuk sabuk yarışmalar, anlamsız diziler geliyor.
Halbuki TV'lerde insanın ufkunu açan programlar da var. Hatta bunlara diziler de dahil...
Mesela bir gencin, " alt yazılı " yabancı program izlemesi bile benim açımdan artı puandır.
Çünkü ortalama vatandaş "alt yazı" ile "görüntüyü" aynı anda izleme konusunda sıkıntı çeker. Yabancı film ya da dizinin " dublajlısını " ister.
Başkalarının mesleğine karışmak istemem. Her işin kendine has incelikleri vardır. Ancak "pazarlama bölümüne" alacağım gencin, "alışveriş" kanalını izleyenini herhalde tercih ederdim.
Günümüzde birçok meslek TV ile ilişkili. Mesela Acun Ilıcalı bir ara " Acun Firarda " diye bir program yapıyor, dünyanın dört bir yanında dolaşıyordu.
O programla çok maytap geçilmiştir. Tamam ama turizm şirketine iş başvurusu yapan bir gencin, bunu izlememiş, değerlendirmemiş ve dersler çıkarmamış olması bence kabul edilemez bir durum.
Özetle: TV izlemek başlı başına kötü değildir. Önemli olan "neyi, nasıl, hangi açıdan" izlediğindir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA