Şelalenin, başta Almanya olmak üzere Avrupa, Rusya ve İskandinav ülkelerinde 5 dilde tanıtımı yapılıyor. Geçen yıl 8 bin Alman, Hollanda, Belçika, İngiliz ve 4 bin Rus turistin ziyaret ettiği Uçansu Şelalesi'ni, 2014'te 25 bin Avrupalı ve Rus turistin ziyaret etmesi tahmin ediliyor. 83 metreden dökülen çağlayanın 1 Eylül'den itibaren suyunun azaldığı belirtiliyor. 2 bin 250 metre yükseklikte kar suyu ile beslenen şelale, Alara Çayı'na en görkemli dökülmesini mart, nisan ve mayıs aylarında yaptığı belirtiliyor.
Alman eko turizm uzmanı Monika Monari, şelalenin, geçtiğimiz yıllarda sadece Almanca dillerinde yaptıkları tanıtımlarına bu sene İngilizce, Fransızca, Felemenkçe ve Rusçayı da eklediklerini söyledi. Çağlayanın tanıtımını 4 dilde internet üzerinden yaptıklarını belirten Monari, "Uçansu Şelalesi'nin bulunduğu alan dünyada eko turizmine model seçilen bir yer. Çünkü şelale kar suyuyla besleniyor ve bu beslenmeye bağlı kendine özel su akışı var. Uçansu gibi dünyada kar suyuyla beslenen 21 şelale var. Kendine özgü akışıyla Uçansu ilk 9'a giriyor. Almanya'da tanıtımlarımızı sürdürüyoruz. Şelalenin tanıtımını eko turizm kapsamında yapıyoruz." dedi.
Rus eko turizmi uzmanı Tasya İbrarimov, eko turizmi kapsamında 2 yıldır Uçansu Şelalesi'ne Rus turist götürdüklerini söylerken, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı da Torosların tarihi ve doğal güzelliklerini gün yüzüne çıkarma ve dünyaya tanıtma için çalışma yaptıklarını kaydetti.