Yunanistan'ın yüzlerce yıl Osmanlı İmparatorluğu yönetiminde kalmış liman kenti Kavala, o döneme ait eserleriyle Türk turistlerin ilgisini çekiyor. Yunanistan'in kuzeyinde, Ege kıyısında yer alan şehrin her sokağında Osmanlı izlerine rastlamak mümkün. İstanbul'dan her gün düzenlenen seferlerle
yaklaşık 7 saatlik otobüs seyahatiyle ulaşılan sahil kasabası, tarihi camileri, cumbalı evleri, Arnavut kaldırımları ve dar sokaklarıyla Türklerden yoğun ilgi görüyor.
Safranbolu ya da Taraklı'da geziyormuş hissi uyandıran kent, Osmanlı izlerini yoğun bir şekilde barındırıyor. Uzun yıllar Osmanlı yönetiminde kalmış olan şehri önemli kılan etkenlerden biri de Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın burada doğmuş olması. Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın evi bugün müze olarak hizmet veriyor.
Kentte ayrıca Kanuni Sultan Süleyman'ın yaptırdığı su kemeri ve Osmanlı'nın genişlettiği Panagia Tepesi'ndeki Bizans kalesi şehrin en önemli simgeleri arasında bulunuyor. Pargalı İbrahim Paşa tarafından inşa ettirilen ve günümüzde kiliseye çevrilen Aya Nikola Kilisesi ile varlığını koruyan Halil Bey Camisi, kentte Görülmesi gereken önemli eserler arasında yer alıyor.
Aynı zamanda bir liman şehri olan Kavala'da, çoğu mübadillerden oluşan esnaf ve Türkçe bilen yaşlı insanlar, kentte gelen Türk misafirlerle yakından ilgilenerek sohbet ediyor. Şehrin ismiyle özdeşleşen Kavala kurabiyesi de ziyaretçilerin damak tadına hitap ediyor.