Ulaşımın sadece teknelerle yapıldığı adayı, yılda yaklaşık 100 bin kişi ziyaret ediyor. Bodrum ve Marmaris ilçeleriyle Akyaka beldesinden kalkan günlük tur teknelerinin yanısıra özel yat ve teknelerin de gittiği Sedir Adası, özellikle yeni düzenlemelerden sonra turist akına uğruyor.
Kleopatra Plajı, sadece dünyanın iki bölgesinde yer alan altın sarısı kumlarıyla ünlü. Kültür ve Turizm Bakanlığı, nadir bulunan bu kumların korunmasına yönelik olarak plajın bir bölümünü koruma altına aldı. Kumsalın bulunduğu alan iple çevrilirken girilmesi ve eşya koyulması yasaklandı. Plaj girişinde bir kulede bekleyen özel güvenlik görevlisi, denizden çıkanların üzerlerinde taşıyabilecekleri kumların temizlenmesi için duş altında durulanmalarını sağlıyor.
Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Sedir Adası'nın ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını belirterek, "Geçen yıl 90 bin ziyaretçi sayısına ulaşan Sedir Adası'na, bu yılın ilk altı aylık döneminde 45 bin kişi geldi. Geçen yıldan daha fazla ziyaretçi sayısı yakalayacağımızı umuyorum. Her yıl memnuniyet de artıyor." dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Sedir Adası'nda çok önemli yatırımlar ve çalışmalar yapıldığını dile getiren Özer, "Her yıl tuvaletlerin iyileştirilmesi, ziyaretin kolaylaştırılması, şezlongların yenilenmesi çalışmaları yaptık. Bu yıl da traverslerin yenilenmesiyle ziyaretlerin daha kolay olması sağlandı. Adaya ziyaretin yüksek olmasının sebebi Kleopatra kumu. Kuma, ziyaretçiler tarafından da hassasiyet gösterilmesini istiyoruz. Biz her türlü kolaylığı sağlarken ziyaretçilerden de bu çerçevede tarihe ve kültüre saygı göstermelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
KLEOPATRA PLAJI
Plajın adı, bir rivayete dayanıyor. Binlerce sene önce Antonius Sezar ile Kleopatra birbirilerine 'şık olur ve evlenmeye karar verirler. Kendisiyle evlenmeyi kabul eden Kleopatra'ya hediye vermek isteyen Mısır Kralı Sezar, yaklaşık 3 bin sene kadar önce balayını geçirmek üzere Kleopatra'yı götüreceği adaya, 60 büyük gemiyle çapları 1 milimetreden daha küçük ve her tanesi aynı büyüklükte olan kumları getirtir. Bu kristal kumlar, karbonatlı çamurun bir çekirdek etrafında birikmesinden meydana gelmiştir.