Sabah Spor Servisi editörü Serkan Ünlü, Türk Telekom Arena'nın zeminiyle ilgili dolu dolu bir araştırma yapmış. Sonuç; çimlerin "Uçan halı" gibi havalanmasının nedeni zeminin yeterli güneş ışığını alamamasıymış. Güneş ve suni ışıklar dışında futbolcuların topa kayarak müdahale ettiği anlarda kaydığı çimlerin kalkmaması için zemine 20 santim derinliğe sentetik lifler çakmak gerekiyormuş.. TT Arena'nın zeminini yeniden onaranlar bu kadar bilgisiz mi? Bu işi üstlenen kişiler uzman değil miydi? Bu göreve soyunanlar "İş bilenin kılıç kuşananın" kalitesinde değilmiş. Zaman tüneline uzanıp 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gidelim... Cenevre'de, Bern'de Basel'de oynanan Türk Milli Takımı'nın ve diğer ülkelerin maçlarını değerli büyüklerim Şansal Büyüka, Mustafa Denizli ve Erman Toroğlu ile birlikte izledim.
İsviçre Milli Takım'ı tüm maçlarını Basel'de oynadı. 11 Haziran'da İsviçre-Türkiye maçında adeta gök delindi, zemin su balesi yapacak hale dönüştü. UEFA ilk kez büyük bir turnuva sürerken zeminin değişmesine izin verdi. 15 Haziran'da İsviçre-Portekiz maçından hemen sonra Basel'in zemini söküldü. Hollanda'dan 200 bin Euro tutarında 26 kamyon çim getirilip Basel Stadı'nın zeminine monte edildi ve yenilenme 18 Haziran'da bitirildi. 19 Haziran'da Portekiz ile Almanya Basel'de bu yeni zeminde çeyrek final maçına çıktı. İki gün sonra Hollanda ile Çek Cumhuriyeti çeyrek finalde karşılaştı.
6 GÜNDE 3 MAÇ OYNANDI
Yeni zemindeki son maçı 25 Haziran'da yarı finalde Türkiye-Almanya oynadı. İsviçre, İstanbul kadar güneş alıyor mu? Asla.. İsviçre'de yaz ortasında mont giydiğimiz, yağmurdan dışarı çıkamadığımız günler oldu. 4 günde Basel Stadı'na döşenen çimlerde 6 günde 3 maç yapıldı. Ne zemin bozuldu ne çimler havalandı. İşi ehline vermezsen, Arena'nın bozulan zemini için aşırı yağmur mazeret, yüzünü göstermeyen güneş suçlu, sentetik lifler de kılıf olur.