Türk Telekom Arena yapılırken proje gereği Türkiye'nin çatısı açılır kapanır ilk stadı olacaktı. Stadın üstünün kapanmasının önemli bir nedeni ve amacı olası bir depremde
"Sağlık üssü" olarak kullanılacak olmasıydı. TT Arena'nın hemen yanında halen inşaatı süren Etfal Hastanesi'nin yapılış amacı da bu
"Sağlık üssü"nden faydalanmak..
Stat bittiğinde içinin dekarasyonu yani, localar, yemek alanları, yürüyen merdivenler Galatasaray kulübü tarafından yapılacaktı. Çatıyı da yapma görevini de TOKİ üstlenecekti.
Çatının maliyeti 23 milyon lirayı buluyordu. Galatasaray yönetimi TOKİ'ye "Çatıyı biz yapalım dekorasyonu siz yapın" dedi. Dönemin Devlet Bakanı Faruk Özak'ın oluruyla 9 Ağustos 2010'da
"Çatıyı Galatasaray Kulübü, Arena'nın dekorasyonunu da TOKİ yapacak" şeklindeki protokol karşılıklı olarak imzalandı. Protokol gereği bir bakımdan TOKİ ile Galatasaray değiş-tokuş yapmış oldu.
Uzatma talep edilmeli
Bizim başkanlığını değerli büyüğüm Hıncal Uluç'un yaptığı
"Salı" yemeği vardır. Bu yemek geleneksel olarak uzun yıllardır sürüyor. Bu Salı yemeğine ve sohbetlere zaman zaman Galatasaray eski yöneticisi ve Bakan Işın Çelebi de katılır. Son yemekte Işın Çelebi ile stat üzerine konuştuk. Bu stadın temelinden itibaren Işın Çelebi'nin bir işçi gibi çalıştığını hatta Ankara-İstanbul arasında mekik dokuduğunu iyi bilirim.
Galatasaray yönetimi hala maliyeti 12 milyon doları bulan çatının yapılması konusunda bir adım atmadı. Sayın Çelebi 2010'da yapılan protokolle ilgili şöyle dedi:
"Süre 3 Mayıs 2013'te sona eriyor. Eğer Galatasaray çatı projesini yapmazsa protokol gereği 6 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kalacak. Benim bir önerim var: Hastanenin yapımının sürdüğünü düşünürsek yönetim yapma garantisi vererek iki yıl uzatma talep edebilir."
Isıtma için 3 milyon Dolar
Işın Çelebi'nin aktardığı bilgiye göre, Galatasaray yönetimi TT Arena'ya Fenerbahçe Stadı'ndaki ısıtma sistemini kurmayı hedefliyormuş. Bu projenin maliyeti de 3 milyon doları buluyormuş. Sayın Çelebi bir başka önerisinde şöyle diyor:
"6 milyon dolar tazminat ödemek ve 3 milyon dolar ısıtma sistemine vermek yerine yönetim 3 milyon dolar ekleyerek bu çatıyı yapabilir ve stadın ayrıcalıklı olmasını sağlar.."
Schalke Stadı'ndaki Galatasaray-Schalke maçını çatısı kapalı bir ortamda izledim. Dışarıdaki dondurucu soğuktan statta eser yoktu. Galatasaray'ın TT Arena'dan yılda 70 milyon dolar gelir elde ettiğini düşünürsek çatıyı kapatmamak çok ayıp olur.
Işın Çelebi TT Arena ile ilgili yapılan çalışmaları, siyaset hayatındaki yaşadıklarını
"Türkiye'nin dönüşüm yılları" adlı bir kitapta toplamış. Çelebi, 6. baskısını yapan kitabın telif gelirini Galatasaray Üniversitesi'nin yanan binasının yapımı için "Gücümüz Sevgimiz" fonuna aktarmış.
Cibara: Doğru, akıllı, başarılı yönetici modeli
Bir yönetici vardır uygun şeyleri yapar. Bir yönetici vardır doğru şeyleri yapar. Galatasaray'ın Voleybol Şubesi'nden sorumlu yöneticisi Mehmet Cibara,
"Doğru şeyleri" yapan yönetici sınıfına giriyor.
Mütevazi, saygılı, sakin, kararlı ve çalışkan bir kimliğe sahip olan
Cibara, voleybol dünyasında herkes tarafından sevilip saygı görüyor. Kavgacı ve dedikoducu yönetici tarzını benimsemediği için de başarılı oluyor.
İnsanlarla saygı ve sevgi ağırlıklı diyalog kurmaya özen gösteriyor. Özellikle Galatasaray'da voleybola hizmet etmiş oyuncu ve yöneticileri voleybolun içinde tutuyor, onların aklına danışıyor ve asla
"Herşeyi ben bilirim" demiyor.
6 yıl önce küme düşen Galatasaraylı kız voleybolcular Cibara'nın yöneticiliğinde önce Cev Kupası'nda final oynadı. Cev yönetimiyle saygı düzeyindeki ilişkileri sayesinde Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi Final-Four'una ev sahipliği yapmasını sağladı. En önemlisi; voleyboldaki başarılar Galatasaray camiasına heyecan getirdi.
Başkan Ünal Aysal'ın sunduğu bütçeyi özenle kullanmaya dikkat eden Cibara bu sezon daha güçlü kadro kurmak için ciddi hamleler yaptı. İtalyan antrenör Barbolini'yi görevde tutan Mehmet Cibara, Rabadzieva, Velikoviç, Montano, Sauri, Nihan ve Ergül gibi güçlü isimleri transfer ederek Galatasaray'ın hedefini büyüttü.
Alper, Terim ile yıldız olur
8 Nisan 1991 doğumlu Alper Potuk bu sezon başı Fatih Terim'in transfer listesindeydi. Ancak Beşiktaş'ın yerine Eskişehispor'un Avrupa'ya gitmesi bu transferin gerçekleşmesini engelledi. 22 yaşındaki
Alper çok çalışkan, süratli, inatçı, hırslı, mücadele gücü yüksek ve istikrarlı bir oyuncu. Yükselen bu özellikleri Alper'i Milli Takım'a kadar taşıdı. Ligde ve kupada maçları olan Alper'in Eskişehir'de şimdilik 3 golü ve 3 asisti var. Bu belki bir zafiyet gibi görünebilir. İki takım arasındaki oyuncu kalitelerinini ve oyun şablonlarını doğru gözetmek gerekir.
Alper'in yeteneklerinin Terim'le büyük gelişim göstereceğine inanıyorum. Kalitenin yüksek olduğu yerde Alper de yükselen yıldız olur.