"Eğer elektronik imza kullanılarak bir belge imzalanmışsa, kanunen onun kesinlikle sahibi tarafından atıldığının belgesidir" diyen Çolak, şunları kaydetti:
"Bu, aynı manuel reçetedeki doktorun kaşesi ya da ilaç teslim edildiğinde sahibinin aldığına dair reçetenin arkasını imzalaması gibidir. Hatta, elektronik imza bunlardan daha güçlü bir delildir.
Dolayısıyla, elekronik reçete ve elektronik raporlarda mutlaka hekimlerin elektronik ortamda bunu onaylaması gerekiyor. Oysa, şimdiki mevcut uygulamada e-reçeteler e-imza ile kapatılmıyor. Şimdi Sağlık Bakanlığının konuya ilişkin yaptığı çalışmalar tamamlanarak buna ilişkin duyuru yapmasını takiben, elektronik imzası olmayan reçeteler eczaneler tarafından verilmeyecek."
Çolak, bunun için hazırlıkların devam ettiğini belirterek, "Uygulamanın 1 Ocak'ta başlamasını öngörüyoruz" dedi.
Bu uygulamanın hem hekimler hem de eczacılar açısından çok önemli olduğunu belirten Çolak, "Bu şekilde, zaman zaman gündeme gelen usülsüzlükler de engellenmiş olacak. Hekimin şifresi, onun bilgisi dışında alınmış ve reçete edilmiş olabilir. Bu durumda, sahibi belli olmayan kusur ortaya çıkıyor. Elektronik imza ile kapıtıldığında, hekimin reçetesi hiçbir zaman onun izni ve imzası olmadan açılamayacak. Bu da reçete ve rapor güvenliği sağlamış olacak" dedi.