Bilim adamları, peynirin içinde bulunan phenylethylamine adlı bir kimyasalın kan dolaşımını hızlandırdığı ve kandaki glikoz seviyesini yükselterek beyne aşk sinyalleri gönderdiğini söylüyor.
Yörsan Gıda Mühendislerinden Nülüfer Hakarayan peynirin yararlarını şu şekilde sıralıyor:
• Saçları güçlendirir, dökülmeleri azaltır.
• Hafıza zayıflığı ve dikkat kaybını önler.
• Görme zayıflığı ve katarakt olma ihtimalini azaltır.
• Vücudumuzun protein ihtiyacını karşılamada en güçlü gıdalardandır.
• Kolesterol oranı düşük olup trans yağ asidi içermediğinden sağlıklı bir besindir.
• Aminoasit kaynağı olması nedeniyle zekâ gelişiminde rol oynar.
• Bağışıklık sistemini güçlendirir.
• Bağırsak mikro florasını dengeleyerek zararlı mikroorganizmaların yaşam şartlarını bozar.
• Vücuda doğal olarak enerji verir.
• A,B1,B2,B6,B12,Folik asit, Tokoferol ihtivası ile vücudumuza katkı sağlar.
• Dişlerimizi korur, bayanlarda kemik erimesi problemin in önüne geçer. (Kalsiyum kaynağı olması ile)
• Çocuklarda boy uzamasını güçlendirir.
• Sindirimi kolaydır, diğer besinlerin sindirimini kolaylaştırır.
• Süt ürünlerine karşı hassasiyeti olan insanların rahatlıkla tüketebileceği bir süt ürünüdür. (Laktoz oranının düşüklüğü ile)
Hakarayan; 100 gram tam yağlı beyaz peynirde mevcut kalaori miktarının 260 kalori iken, light beyaz peynirde 179 kalori olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra 100 gram tam yağlı taze kaşar peynirin 353 kalori, light taze kaşar peynirin ise 259 kaloriye sahip olduğunu belirtti.