Sigaranın zararlarının tamamının nargilede de bulunduğunu, kurşun, çinko gibi ağır metallerin nargilede daha fazla olduğunu aktaran Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Galip Ekuklu, bir başka riske dikkat çekti.
Nargilenin enfeksiyonların bulaşması açısından tehlike içerdiğini belirten Ekuklu, aynı nargilenin, başlığı değiştirilerek farklı kişiler tarafından da kullanılabildiğine işaret ederek, ''Kullanımdan sonra herhangi dezenfeksiyondan geçmiyor. Bu yönü çok konuşulmuyor, tartışılmıyor. Nargileler aracılığıyla enfeksiyonun yayılması söz konusu. Nargilenin sıvısı değiştirilmiyor, değiştirilse bile yıkanmıyor. Camda, marpuçta ya da diğer kısımlarında kalan mikroorganizmaların insandan insana bulaşması da söz konusu. Bir başka önemli tarafı da bunun zararsız bir şeymiş gibi gösterilmesi. Onun için nargileyle mücadele daha zor'' dedi.
Ekuklu, bir nargilenin yaklaşık 3-4 paket sigaraya karşılık geldiğini, içenlerin onu belirli bir süre içinde tükettiği için çok daha ağır zararlara maruz kaldıklarına dikkati çekti.