8 adet Girit kabağı, 300 gr rendelenmiş İzmir tulum peyniri, 1 adet mozarella peyniri (suda bekletilmiş), 250 gr labne peyniri, yeteri kadar rendelenmiş parmesan peyniri, 1 adet yumurta, 3 dilim bayat ekmek içi (robottan geçirilmiş), 1 çay bardağı zeytinyağı, yarım demet ince kıyılmış dereotu, yarım demet ince kıyılmış nane.
Kabakları yıkayıp tepelerini kesin. Sebze oyucusuyla dikkatlice içlerini çıkarın. Buharda pişirme aparatında ya da benmari usulü hafifçe haşlayın.
Bir kapta tulum, labne, parmesan rendesi, yumurta, ekmek kırıntısı, ince doğranmış nane, dereotu ve kabağın içini karıştırın.
Kabakları bu içle doldurun. Üzerlerine bir dilim mozarella yerleştirip, kapak olarak kestiğiniz uçlarını kapatın.
Uygun bir fırın kabına alın. Üzerine yeteri kadar zeytinyağı gezdirin. Bu kabı iki parmak su dolu başka bir fırın kabına oturtup, 200 C'de 15 dk üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın.