Elektrik dağıtım ve perakende alanında sektörün öncülerinden olan YEDAŞ, Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop'ta hizmet sunuyor. 2010 yılında başladığı serüvende 'toplam kalite' standartlarını 2.5 yıl gibi kısa bir sürede yakalamayı başaran YEDAŞ, Türkiye'de sektörün lideri olma yolunda ilerliyor. Firmanın hedefi ise 2019'da Avrupa'nın ilk 10 şirketi arasına girmek.
KSS'DE BİRİNCİ
Türkiye'de ilk 500 şirketi geride bırakarak Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) projelerinde 'birincilik ödülünü' alan şirket yönünü Avrupa'ya çevirdi. Genel Müdür Nurettin Türkoğlu, YEDAŞ'ın yeni vizyonunu "2019'da kurumsal ve operasyonel mükemmellik alanında Avrupa'nın ilk 10 şirketi arasında olmak" sözleriyle açıkladı.
"HEDEF ROL MODEL OLMAK"
Türkoğlu, "Toplam Yönetim Kalite" ve "Balance Card" sistemiyle yönetilen bir şirket olduklarının altını çizerek, "Rol model olmanın gerekliliğini yerine getiriyoruz. Tüm dünya şirketlerinin kullandığı en iyi teknolojik altyapıyı hazırladık ve hayata geçirdik. Bu yıl yüzde 100 teknolojik altyapıya sahip olacağız. Aynı zamanda markalaşmış, kurumsal ve herkesin 'rol model' göstereceği örnek bir şirket olmak için çalışacağız" dedi.
"İŞİNİN LİDERİ OLMALI"
Gelinen noktanın takdir edildiğini anlatan Nurettin Türkoğlu şöyle konuştu: "Önemli olan gelinen bu noktayı daha üst seviyelerde tutmak. Liderliğimizin sürdürülebilir bir şekilde devamını sağlamak. Zirvede olmak zor. Çünkü her hata, her kusur müşterilerin gözüne batar. YEDAŞ çalışanı bunu yapmamalı. YEDAŞ çalışanları vizyonu ve misyonunun gerektirdiği şekilde hatasız, kusursuz çalışmalı, işinin lideri olmalı." "Toplam Yönetim Kalite" ve "Balance Card" sistemiyle çalışan tek şirket olma özelliği taşıyan şirketin rol model olma gerekliliğini yerine getirdiğini anlatan Türkoğlu, tüm dünya şirketlerinin kullandığı en iyi teknolojik altyapıyı hazırladıklarını ve hayata geçirdiklerini vurguladı. Türkoğlu, YEDAŞ'ın yeni vizyonunun, "2019 yılında kurumsal ve operasyonel mükemmellik alanında Avrupa'nın ilk 10 şirketi arasında olmak' sözleriyle anlattı.
"TAVİZ VERMEYECEĞİZ"
Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ın şirket için "YEDAŞ'ın kaba inşaatı tamamlandı. Şimdi ince işlere sıra geldi. Hatanın asla kabul edilemeyeceği noktadayız. YEDAŞ bu işin mutfağı ve mutfaktan ne çıktığı çok önemli" sözlerini anımsatan Nurettin Türkoğlu, hedefe ulaşmak için daha çok çalışmaları gerektiğini, hataya taviz vermeyeceklerini vurguladı.
'Yeni projeler üretiyoruz'
"Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz" temasıyla Sosyal Sorumluluk Projeleri'nde gerek dünya gerekse Türkiye'de farkındalık yaratmayı kendilerine misyon edindiklerini kaydeden Nurettin Türkoğlu, "Kimi zaman kadının emeği için pazar girişiminde bulunuyoruz kimi zaman nesli tükenmekte olan dikkuyruk ve arkadaşlarını koruyacak projeler geliştiriyoruz" dedi. Türkoğlu, KSS projeleri ile geçtiğimiz yıl "Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği"nin Uluslararası Jürisince birincilik aldığını, Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödül Programı'nda ise "Doğru İletişim Ödülü"yle ödüllendirildiğini anımsattı.
EFQM ödülüne sahip bir şirketiz
YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, 2019 yılında Avrupa'nın en iyi 10 şirketi arasında yer alacaklarına dair Ahmet Çalık'a söz verdiklerini anımsatarak şöyle konuştu: "EFQM ödülüne aday bir şirketiz. Her zaman söylüyoruz. 'Rol model' ve 'lider' bir kuruluş olmak için kaliteyi yakalamanız gerekiyor. Biz kaliteyi yakaladık ve bunu belgelendirdik. Yönetmek sadece kontrol etmek değildir, liderliktir. Liderlik ise güç kullanmak değil, çalışanları sürece dahil etmek, onları güçlü kılmaktır."
DENETİMDEN GEÇTİLER
YEDAŞ, Samsun, Ordu ve Sinop'ta 9001 Kalite Yönetim Sistemi, 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerinin denetimlerinden geçti. Amasya ve Çorum'da da denetimlerden geçecek olan YEDAŞ, bu belgelerle kalite yönetim standartlarına ulaşmış oluyor.
KALİTE BİLİNCİNDE ARTIŞ
Genel Müdür Nurettin Türkoğlu, her yıl belirli denetimlerden geçtiklerini, bu standartlarla çalışanların kalite bilincinde artış sağlandığını, kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atıldığını vurguladı. Kaliteye giden yolda yeterli bilgi ve birikime sahip olunması gerektiğini anlatan Türkoğlu, "Bu belgelere de sahip olmamız gerekiyor. Günü kurtarmak için değil, kurumsal hedeflerimize varmak için çalışmalı, öğrenmeliyiz" dedi.
Kadınlardan katkı
Bugüne kadar hayata geçirilen 14 Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) projelerinin aldığı ödüllerin yanı sıra bölge insanının takdirini kazandığını anlatan Türkoğlu, şöyle konuştu. "Doğru ve yerinde tespitler yaparak, bölgenin sesi, ihtiyaç duyulan eksiklerin tamamlayıcısı olduk. Kadın Emeği Pazarı projemizin web portalını hazırladık ve kadınların hizmetine sunduk. Şu an kadınlar site üzerinden ürünlerini sergiliyor ve ev ekonomisine katkı sağlıyor. "Dikkuyruk'u Koruyoruz" projesiyle ile ise bölge halkını bilinçli olmaya davet ettik. Kadınlara, çocuklara "Enerjimizi Verimli Kullanalım" temasıyla eğitim verdik. "Gençler Yeni İcat Çıkardı" projemizle üniversite öğrencilerine fikirlerini sunmasını amaçladık."