Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ESRA TÜZÜN

Yeme bozukluğu olanlara öneriler

* Psikolojik destek alınması gerekir. Psikolojik destek verilirken bir beslenme uzmanı, hatta bir doktorun da yardımının olması şart.

* Ailelerin yapması gereken şey bu durumu görmezden gelmemek. Eğer gençte yemek fobi haline geldiyse, diyet yapma saplantısı görülüyorsa ve durmadan tartılıyorsa; aileler çocuklarının sorunu olduğunu kabullenmeli. Bu durumda çocuklarla olabildiğince iletişim kurulması gerekir.

* Kendi isteğiyle zayıflamak için kusmak doğal bir durum değildir. Bu psikolojik bir rahatsızlıktır ve üç ay içinde en az bir kere kendi isteğinizle kusmuş olmanız bile sizde yeme bozukluğu olduğunu gösterebilir.

* Yeme bozukluğunun belirtilerinden biri de aşırı egzersizdir. Spor salonunda günün üç-dört saatini geçirmek ciddi bir sorundur. Sınav döneminde abartmamak kaydıyla bir saati geçmeyen spor ya da yürüyüş yararlıdır. Ama egzersizin de aşırısı, bağımlılık anlamına gelir.

* Sınav dönemlerinde stres etkisiyle atıştırma alışkanlığı artar. Yedikten sonra genellikle yalnızken kimse görmeden kusmak isterler. Bu kişilere arkadaşlarıyla birlikte ders çalışmalarını öneriyorum.

* Ders çalışırken otomatik olarak sürekli atıştırmak yerine derse ara verip yemek yemeye çalışın. Böylece ne yediğinizin farkına varmanız kolaylaşır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA