Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kupa maçını sadece 33 Cimbomlu'nun izlemesi

Habertürk, Medical Park Antalyaspor-Galatasaray arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçını 10 sarı-kırmızılı taraftarın izlediğini yazdı. Milliyet'te ise 33 yazıyordu... Toplam seyirci sayısını merak ettim ve birçok gazetenin spor sayfasına baktım ama öğrenemedim. Futbol Federasyonu'nun internet sitesine girdim, orada bile seyirci sayısı açıklanmamıştı. Hadi toplam seyirciye de 2 bin diyelim. Biletlerinin 100 ve 150 TL'den satılması, maçın şifresiz kanaldan yayınlanması, Galatasaray'daki kötü gidişat, Ziraat Türkiye Kupası'nı kimsenin takmaması vs. tüm bu etkenler seyirci sayısını azaltır ama 33 seyirci hakikaten komik kaçıyor. Antalya'da hiç mi takımını merak eden, Arda'yı görsün diye oğlunu maça götürecek Galatasaraylı yok? Avrupa kupalarında ya da Süper Lig'deki maçlarda en azından dört büyükler tribünleri dolduruyor ama sonucun önemli olmadığı maçlarda seyirci sayısının düşmesi, Türkiye'de gerçek bir futbol kültürünün olmadığının göstergesidir. Hep İngiltere'den örnek veriyoruz, Premier League'de küme düşmeyi garantilemiş takımlar bile dolu tribünlere oynuyor.

MESSI'Yİ DE İZLEMEZLER
Bugün Barcelona, üç büyüklerden biriyle hazırlık maçı oynasa, kombineler geçersiz olsa, bilet fiyatları yüksek olsa ve maç TV'den şifresiz yayınlansa dünyanın en iyi futbolcusu Messi'yi izlemeye kaç kişi gider acaba? Hemen söyleyeyim: Zidane'ın dünyanın en iyi futbolcusu kabul edildiği, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Fransa Milli Takımı en iyi döneminde, 15 Kasım 2000'de Türkiye'de oynadığı hazırlık maçını sadece 5 bin kişi izlemişti!
NOT: Ziraat Türkiye Kupası'nda acilen tek maçlı eliminasyona geçilmeli. Bu haliyle Çin işkencesinden farksız...
Not içinde bir not daha: Galatasaray maçında Antalyalılar, "Sayın Başbakan, dünyanın en güzel şehrine stat istiyoruz" pankartı açmışlar. Şaka mı bu? Önce siz mevcut stadı doldurun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA