Karaciğeriniz alışveriş yapmanızdan hoşlanır. Ama bir alışveriş merkezinde değil, organik yiyecekler satan bir dükkanda elbette... Bu yüzden meyve ve yoğurt (az yağlı) tüketenlerin karaciğer kanserine yakalanma riski daha düşüktür. Pek farkına varmazsınız ama karaciğeriniz, her gün sizin için kahramanca işler yapar. Aldığınız besinlerin çoğu genel dağılım için kalbinize gitmeden önce karaciğerinizin zırhlı eldiveninden geçer.
KANSERE KARŞI ETKİLİ
Hangisinin dışarıda kalacağına, hangisinin vücudunuza dağılacağına karaciğer karar verir. En ölümcül kanser türlerinden olan karaciğer kanserine karşı, onun seveceği yiyecekleri tüketmek de bu yüzden geçerli bir sebeptir. Peki, meyve ve yoğurt niçin karaciğeri mutlu eder?
NEDENİ RETİNOL
Kimse kesin olarak bilmiyor ama hücreleri koruyan 'flavonoidler'le yüklü olmaları; onları 'karaciğer kurtarıcısı' haline getiriyor olabilir. Yoğurdun yararlarının ise 'retinol' ile ilgisi olabilir. Retinol, A vitamininin yoğurt, süt ve yumurta gibi gıdalarda bulunan halidir. Retinolün karaciğer kanseri riskini düşürdüğüne dair başka önemli çalışmalar da vardır. Ancak sizi koruması için onu çok fazla tüketmenize gerek yoktur. Sadece yarım kase yoğurt bile etkilidir...