Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

Hatay'dan şıhmualla

Malzemeler: 1/2 su bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı nar ekşisi, 3 adet soğan, 5 adet sivri biber, 8 diş sarımsak, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 5 adet domates, 1/2 demet maydanoz, 1 kg. patlıcan, sıvı yağ, tuz, karabiber...

Yapılışı: Soğanlar piyazlık doğranır. Domatesler küçük küçük, biberler halka biçiminde kesilir. Patlıcanlar 15 dakika tuzlu suda bekletilir. Baş kısımlarının ayrılmamasına dikkat edilerek uzunlamasına dörde bölünür. Kızgın yağda iki dakika kızartılır. Patlıcan dilimlerinin arasına yerleştirilen malzemeler su ilavesiyle kısık ateşte 40 dakika pişirilir. Afiyet olsun...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA