Şark el-Avsat'ın haberine göre, Halep'in çete kontrolünde olan bir bölgesinde kurulan şeriat komitesi, "sömürgeci anlamı" nedeniyle bir fetva yayınlayarak kruvasanı (ay çöreği) haram ilan etti. Fetvaya göre kruvasanın hilal şekli, Avrupalıların Müslümanlar üzerindeki zaferini simgeliyor.
Yine aynı gazetenin haberine göre, Halep'teki bir başka şeriat komitesi, Facebook üzerinden yayınlanan bir fetvayla, kadınların makyaj yapmasını ve fiziksel özelliklerini gösteren dar kıyafetler giymesini yasakladı. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile bağlantılı Birleşik Yargı Konseyi de, Ramazan boyunca oruç tutmayanların bir yıl hapis cezasına çarptırılmasını öngörüyor.
Kruvasanın kökeni Kruvasan çöreği hakkında birçok şehir efsanesi bulunuyor. Bunlardan en bilineni, Osmanlı İmparatorluğu'nun 2. Viyana Seferi'nin başarısızlığa uğraması üzerine, Avrupalıların bu çöreği Osmanlı bayrağına atıfta bulunarak yaygınlaştırmış olması.
Ancak Wikipedia'daki "croissants" maddesinde, bu iddiaların kanıtlarının yetersiz olduğu bildiriliyor. Aynı şekilde, kurvasanın 13. yüzyılda Avusturya'da "Kipferl" adıyla yaygınlaştığı, bu çöreğin de 732 yılında Emevilerle Frankler arasında gerçekleşen ve Franklerin kazandığı Puvatya Savaşı'na atıfla kullanıldığı da iddialar arasında.