  |
|
Otlu fincan köfte
Et ve patatesi küp şeklinde kesin. Püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Erişte söğüş, sarmısak, yumurta, tuz ve karabiberi ilave edip, iyice karıştırın. Yağlanmış nescafe fincanlarının üçte ikisini hazırladığınız harç ile doldurup, üzerini bastırarak sıkılaştırın. Ters çevirerek yağlanmış fırın tepsisine çıkarın. Ekmek kırıntısı, süt, maydanoz, dereotu ve biberiyeyi iyice karıştırıp, köftelerin üzerine paylaştırın ve kaşığın tersiyle hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları ve üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Maydanoz ve dereotu ile süsleyerek, sıcak servis yapın.
Malzemeler 8 kişilik * 2 adet piliç göğüs (haşlanmış) * 1 adet orta boy patates (haşlanmış) * 1/2 kase tavuk erişte söğüş * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 2 adet yumurta sarısı (çırpılmış) * 50 gr. ekmek kırıntısı (taze) * 2 çorba kaşığı süt * 4 sap maydanoz (ince kıyılmış) * 5 sap dereotu (ince kıyılmış) * 8 yaprak biberiye (ince kıyılmış) * Tuz * Karabiber (arzu edilen miktarda)
|