Bir süredir pankreas kanseri nedeniyle tedavi gören Kaplan, sabah saatlerinde hastanede hayatını kaybetti.
Kaplan'ın vefatının ardından dostları ve sevenleri sosyal medyada baş sağlığı diledi.
YAŞAR KAPLAN'IN ÖZ GEÇMİŞİ
Niğde'de 1952'de dünyaya gelen Kaplan, ilköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini Kayseri İmam Hatip Lisesi'nde tamamlandı. Ardından İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Amerikan Dili ve Edebiyatı Tarihi bölümlerinde yükseköğrenim gördü.
Diyanet İşleri Başkanlığı, İller Bankası, Türkiye Zirai Donatım Kurumu, Mila Haber Ajansında yazı işleri müdürlüğü ve Devlet Planlama Teşkilatında tercümanlık görevlerinde bulunan Kaplan, dört ayrı eserinden dolayı yargılandı, Demokrasi Risalesi adlı deneme kitabı nedeniyle 3 yıla yakın cezaevinde kaldı.
Kaplan, cezaevinden çıktıktan sonra 2001 yılında Almanya'ya gidene kadar Akit gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.
İslamcı edebiyatın 1980'li yıllardaki ünlü isimlerinden olan Yaşar Kaplan, hikaye, deneme ve eleştiri yazılarını kendi adı ve müstear imzalarla Edebiyat, kurucusu olduğu Aylık Dergi ve Meydan dergilerinde yayımladı. Yönettiği Aylık Dergi'de aktüel konulara getirdiği yaklaşımlarla hikayeciliğinin yanı sıra deneme ve eleştirileriyle de ilgi topladı.
Değerli yazar, fikir adamı Yaşar Kaplan'ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim.
— Mustafa Şentop (@MustafaSentop) January 7, 2023
Kendisine rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyorum.
İki ay kadar önce Almanya'da kendisini ziyaret etmiş, Türkiye hasretini görmüş ve dönüşü için hazırlıklar yapmıştık.
İlahi plan farklıymış. pic.twitter.com/nxjns8MK4X
ŞENTOP'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Değerli yazar, fikir adamı Yaşar Kaplan'ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. İki ay kadar önce Almanya'da kendisini ziyaret etmiş, Türkiye hasretini görmüş ve dönüşü için hazırlıklar yapmıştık. İlahi plan farklıymış." ifadelerini kullandı.