Aslen Sivaslı olan ve Konya'da yaşayan Oğuzhan Türkoğlu henüz 23 yaşındaydı. Yardımseverliği ile bilinen genç, 6 Şubat depreminin ardından arkadaşları ile birlikte Hatay'a yardıma koştu. Günlerce orada bir hayata dokunabilmek için mücadele etti. Yemek dağıtımı yaptı, depremzede çocukları eğlendirdi.
Depremden 6 ay sonra Sivas'ın Şarkışla ilçesinde geçirdiği kazada hayatını kaybetti. Talihsiz genç, halk arasında 'ölüm kavşağı' olarak adlandırılan bölgede, kırmızı ışıkta geçen TIR sürücüsünün çarptığı otomobilde öldü.
Sadece bir ay cezaevinde kalan sürücüye verilen 7 yıl hapis cezası Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından onandı. Oğuzhan'ın ailesi bu kararla birlikte bir kez daha yıkıldı.
Yürek yakan kaza 5 Ağustos 2023'te Şarkışla ilçesi Dörtyol Işıklar Kavşağı'nda meydana geldi. Konya'da elektrik teknikerliği yapan ve yardımseverliği ile bilinen Oğuzhan Türkoğlu, ablasının kınası için memleketi Sivas'a gitti. Kuzenine ait otomobili kullanan genç, halk arasında 'ölüm kavşağı' olarak bilinen yerde durdu.
Kendisine yeşil ışık yanması üzerine harekete geçen Oğuzhan'ın kullandığı araca kırmızı ışık ihlali yapan Salih Yağlı (36) idaresindeki mermer yüklü TIR çarptı. Kazada Oğuzhan öldü, ağır yaralanan kuzeni Mert Hüsnü Türkoğlu (20) ise engelli kaldı. Kazadan sonra tutuklanan sürücü 1 ay hapis yattıktan sonra tahliye edildi.
Kazada asli kusurlu bulunan Salih Yağlı hakkında 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sivas 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada mahkeme, Salih Yağlı'yı 'iyi hal' indirimi vererek 7 yıl hapis cezasına çarptırdı.
AİLE KARARA TEPKİLİ
Taraf avukatlarının itirazı üzerine dosya Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'ne gönderildi. Dosyayı inceleyen daire, yerel mahkemenin kararını onadı.
Türkoğlu ailesi ise sürücünün olası kastla öldürme suçundan cezalandırılması gerektiği, verilen bu kararın kendilerini bir kez daha üzdüğünü belirterek tek umutlarının Yargıtay olduğunu söyledi.
ÖLÜMÜNDEN SONRA BİLE DEPREMZEDELERE UMUT OLDU
Yardımsever kişiliği ile bilinen Oğuzhan, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen asrın felaketi depremlerin ardından arkadaşları ile birlikte Hatay'a gitmişti. Günlerce orada kalan Oğuzhan burada bir hayata dokunabilmek için mücadele etti.
Deprem bölgesinde yemek dağıtımı yapan, depremzede çocuklarla ilgilenen Oğuzhan ölümünden sonra bile onlara umut oldu.