Hakemli dergi Frontiers in Nutrition'da yayımlanan çalışmaya göre, vegan beslenmeye geçmek, iltihaplanmayı azaltarak zayıflamaya katkı sağlayabilir. Bitkisel beslenmeyle, "Akdeniz diyeti" adı verilen ve orta düzeyde balık, kümes hayvanları, süt ürünleri ve yumurta içeren bir beslenmeyi karşılaştırarak bunları tüketmeyi tamamen bırakmanın vücudun asit üretiminde net bir azalmaya yol açtığı tespit edildi. Aşırı kilolu 62 yetişkin 4 ay boyunca Akdeniz diyeti veya düşük yağlı vegan diyet yapmak üzere iki gruba ayrıldı. Araştırmacılar, az yağlı vegan diyete geçmenin vücudun genel asit seviyesini düşürebileceğini saptadı. Bu değişiklik kilo kaybıyla ilişkilendirildi. Araştırmacılar vegan beslenmenin alkalileştirici etkisinin kilo kaybını hızlandırabileceğini dile getirdi.