Ünlu sunucu Mehmet Ali Erbil ile ilgili son dakika gelişmeleri ve açıklamaları gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde acil bir şekilde hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan ünlü sunucu için önce ailesinden sonra ise doktorundan açıklamalar peş peşe geldi. Evinin banyosunda düşen ve kaburgalarını kıran Erbil'in şimdide 16 yıl önce ortaya çıkan "kaçış sendromu" hastalığı nüksetti.
İstanbul'da hastanede 5 gündür tedavi gören ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in, gün içinde kötüye giden sağlık durumu ailesini tedirgin etti. Doktorlardan bilgi almak için hastaneye koşan ve moralsiz olduğu gözlenen aile üyeleri ile Erbil'in dostları gelecek iyi haberleri beklemeye başladı.
Tedavisi sürerken sanatçının yükselen tansiyonu doktorların müdahalesi ile düzelmeye başladı. Sanatçının ağabeyi Mustafa Erbil, "Biz de iyi haber bekliyoruz, durumu şu an belirsiz" açıklamasını yaptı. Instagram hesabından babasıyla fotoğraf paylaşan Sezin Erbil, "Babamın kendi hastalığı da nüksettiği için durumu biraz kritik. Kendisi hala yoğun bakımda. Lütfen babam için dualarınızı eksik etmeyin" dedi.
MEHMET ALİ ERBİL'İN DOKTORUNDAN AÇIKLAMA
Mehmet Ali Erbil'in 16 yıl önce ortaya çıkan 'kaçış sendromu' hastalığının tedavisini yürüten doktoru Jan Klod Kayuka, "Şu an için bir şey söyleyemiyoruz ,beklemedeyiz. Bunun kaburga kırıklarıyla alakası yok. 16 yıllık hastalığını tetikledi. Bu kez diğer dönemlerden daha ağır. Şimdilik bunları söyleyebilirim." dedi.
KAÇIŞ SENDROMU NEDİR?
Tedavisi olmayan hastalıkların başında yer alan kaçış sendromu, ülkemizde de görülmeye başlamıştır. 1960 yılından beri kendini gösteren bu sendrom, Capillary leak syndrome ismi ile tıp biliminde yer almaktadır.
Eski yıllarda nadir olarak görülen bu hastalık türü, günümüzde artış göstermiştir. Mehmet Ali Erbil ile tanınmaya ve duyulmaya başlayan bu rahatsızlığın nedeni, henüz ortaya çıkmamıştır. Damar dışına sıvı kaçması ile oluşan bu sendrom, tansiyon düşmesine ve kan basıncının azalmasına ve sonuç olarak hastanın şoka girmesine sebep olmaktadır.
Günlük hayatı olumsuz hale getiren hastalık, daha ağır hale geldiğinde diğer organları da olumsuz etkiliyor ve ani gelen krizler ölüm ile sonuçlanabiliyor. Psikolojik açıdan da kişiyi buhrana sokan sendromun yol açtığı septik şok reaksiyonun, ne zaman geleceği belli değildir.