Hollanda'da düzenlenen Avrupa Kardiyoloji Derneği Kongresi'ne sunulan iki ayrı araştırma, ultra işlenmiş gıdaların kalp krizi ve yüksek tansiyon riskini ciddi oranlarda artırdığını ortaya koydu. 'Ultra İşlenmiş Gıda' lezzetlendirilme ve tüketim ömrünü artırmak için şeker, yağ ve kimyasal koruyucu madde kullanılarak hazırlanan besinlere deniyor. Toplu üretilen paketlenmiş ekmek ve hamur işleri, cipsler de dahil olmak üzere tatlı veya tuzlu paketlenmiş aperitifler, çikolata gibi tatlılar ve krakerler, gazlı ve şekerli içecekler, hazır köfte, kümes hayvanları ve işlenmiş dondurulmuş balık, hazır çorbalar ve erişteler, dondurulmuş hazır yemekler, tamamen şeker, yağ ve katı yağlardan üretilen gıdalar ultra işlenmiş gıdalar sınıfına giriyor.