Trakya yemeklerinde eti çeşitli şekillerde görmek mümkündür. Izgarada yapılmış, kızartılmış ya da fırında yapılmış et yemekleri vardır. Geleneksel ve meşhur Trakya mutfağında olmaz olmaz diğer bir ürün sakatattır. Özellikle ana ürünü ciğer olan birçok yemeğe rastlanılır. Bu yemekler gibi tatlıları da bölgeye özgüdür ve oldukça meşhurdur. Trakya yemeklerini tüm ayrıntısıyla bilmek için Trakya yemekleri isimleri, geleneksel ve meşhur Trakya mutfağı yemekleri nelerdir kısımlarından hareket edilecektir.
Trakya bölgesinde yapılan yemeklerin çoğunluğu etli yemeklerdir. Bu yemekler çeşitli pişirme teknikleri kullanılarak yapılmaktadır. Trakya yemeklerinde genel olarak köfte çeşitleri vardır. Bu köftelerin başında Tekirdağ köftesi gelmektedir. Aynı zamanda kaşarlı köfte de Trakya yemekleri kategorisinde olan bir köftedir. Bunun dışında Trakya bölgesinde cizleme adında krep tarzında ve ekmeğe benzeyen bir yemek vardır. Meze alanında meşhur olan ürünü mancadır. Mancanın ana ürünü közlenmiş patlıcandır.
Trakya mutfağının geleneksel tatlarında en çok merak edilen ürün burma sucuğudur. Burma sucuğunun özelliği teke ve oğlakların etinden yapılmasıdır. Böylece diğer sucukların tadından farklı bir tadı vardır. Bunun dışında manda yoğurdu da geleneksel Trakya mutfağında çokça tüketilmektedir. Trakya bölgesi süt ve süt ürünlerinin en çok olduğu bölgedir. Dolayısıyla Trakya mutfağında peynir çok meşhurdur.
Geleneksel Trakya yemeklerinden bazıları şu şekildedir: Burma sucuğu, manda yoğurdu, manca mezesi, Tekirdağ köftesi, kaşarlı köfte, cizleme, badem ezmesi, Edirne tava ciğeri, satır et, tavuklu sini mantısı.
Meşhur Trakya yemeklerinde önemli olan etin nasıl olduğudur. Yani koyunun nasıl beslendiğidir. Buna ek olarak Trakya mutfağında sakatat da çok fazla tüketilmektedir. Edirne tava ciğeri en meşhur Trakya yemeklerindendir.
Trakya yemeklerinde meşhur olan diğer bir kategori tatlılardır. Trakya bölgesinin tatlı çeşidi fazladır. Edirne'de meşhur olan badem ezmesi, Çanakkale'de meşhur peynir helvası, içinde peynir olan ve irmikten yapılan hayrabolu tatlısı örnek gösterilebilir.