Yurdun dört köşesindeki tatlıcılar Ramazan Bayramı'nda yoğun talebi karşılamak için çift vardiya sistemine geçiş yaptı. Sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar çalışan baklava ustaları milyonlarca insanın tatlı ihtiyacını karşılayacak.
CEVİZLİ LİSTE BAŞI
Ramazan Bayramı'nın geleneksel lezzetleri arasında yer alan baklava, bu yıl da en çok talep gören tatlılar arasında bulunuyor. Geçen yıla göre yüzde 40'a varan fiyat artışı yaşanan baklava kategorisinde en çok talep gören tatlıların başında ise cevizli baklava geliyor. Karaköy'de bulunan tarihi tatlı imalathanesinde tatlıcıların yoğun mesaisi görüntülendi.
SAHTE ÜRÜNE DİKKAT
SABAH'a konuşan beslenme uzmanları tatlı seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler konusunda vatandaşı uyardı: İyi bir baklava yapmak için en önemli madde kullanılan yağ. Pancar şekeri, sert buğdaydan yapılan un, buğday nişastası olması gerekiyor. Halkımız dikkat etsin; tatlıya değil, baklavaya para versinler.
HAMİLELERE UYARI
Sağlıkçılar ise anne adaylarına bayramda kan şekerini hızlı bir şekilde yükselten şerbetli tatlılar yerine kuru meyveler ve sağlıklı atıştırmalıklar tüketmeleri uyarısında bulundu.