Talas Belediyesi, 300 bin liralık hurda malzemeyi geri dönüştürerek hem ekonomiye katkı sağladı hem de görüntü kirliliğinin önüne geçti.
Talas Belediyesi 2020 yılında inşaat, bakım-onarım ve tadilat işleri neticesinde çıkan metal, demir, plastik ve ahşap atıkları değerlendirilerek mazgal, korkuluk, kanal kapağı ve bank gibi çeşitli ürün formatlarında kullanıma hazırlanıyor. Talas'ta yapılan bu çalışmalarla toplam değeri 300 bin lirayı bulan geri dönüşüm kazanımı elde edildi.
"TALAS'TA HİÇBİR ÜRÜN HURDAYA GİTMEZ"
Uygulama hakkında bilgi veren Talas Belediyesi Makine İkmal Müdürü Atilla Şahinkaya her türlü atık malzemenin uygun şekilde hayata yeniden kazandırıldığını ifade ederek; "Talas Belediyesi'nde hiçbir malzeme çöpe gitmez. Vatandaşlarımızın kullanmış olduğu tüketim malzemelerinin atık ve artıkları günümüzde çöp olarak görülmüyor. Tam aksine çöpe giden milli servet olarak görüyoruz. Bu düşünceye paralel olarak toplanan metal, demir, plastik ve ahşapları çok daha dikkatli şekilde sınıflandırıp ayrıştırıyoruz. Sonra da bu malzemelerden sıfır ürün elde ediyoruz. Elimize gelen malzemeleri sürekli değerlendiriyoruz. Bu iş bize ayrı bir keyif veriyor." diye konuştu.