İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya platformlarında "sosyal deney" kılıfı arkasına sığınarak kadınlara yönelik aşağılayıcı, müstehcen ve genel ahlakı hedef alan içerik üreticilerine yönelik harekete geçmişti.

"SOSYAL DENEY" ADI ALTINDA SKANDAL GÖRÜNTÜLER
Söz konusu videoyu dolaşıma sokan Testo Taylan ismiyle tanınan içerik üreticisi Taylan Özgüç Danyıldız ve "Sosyal Mühendis Akademi" rezaletiyle kadınlara yönelik tacizi normalleştirmeye çalışarak bir süredir vatandaşın tepkisine sebep olan rahatsız edici videolar paylaşan Yasin H. ve U.U gözaltına alınmıştı. 'Sosyal Mühendis Akademi' isimli hesabın sahibi olan Yasin H. ve U.U. dün savcılıktaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanırken, fenomen Testo Taylan da bugün savcılığa ifade verdi.

"SOSYAL MÜHENDİS AKADEMİ" İSMİYLE REZALET PAYLAŞIM
İçerik üreticisi Testo Taylan'ın paylaşıma soktuğu o videoda , Sosyal Mühendis Akademi ve bağlantılı hesaplar üzerinden paylaşılan videolarda, kadınlara yönelik taciz eylemlerinin "normal bir davranış" gibi sunulduğu ortaya çıkmıştı. Videonun milyonlara ulaşmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma neticesinde şahıslar gözaltına alınmıştı.