Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı merkezde veteriner hekim ve teknikerlerin de aralarında bulunduğu 30 kişilik uzman personel görev yapıyor. Ekipler, yaralanan, hastalığı bulunan ve bakıma ihtiyaç duyan sokak canlılarını nakil araçlarıyla merkeze taşıyor. Kayıt altına alınan hayvanlar muayene odasında hekimler tarafından tedavileri yapılıyor. Cerrahi bir operasyon gerekiyor ise önce tüyleri tıraş ediliyor daha sonra ameliyathaneye alınıyor. Burada anestezi işlemlerinden sonra ameliyat gerçekleştiriliyor. Burada hayvanların uyanıncaya kadar süreci takip ediliyor. İyileşene kadar hekimlerin günlük kontrolleri altında iyileşme sürecini tamamlaması bekleniyor.
MUAYENEDEN SONRA SAHİPLENDİRİLDİLER
Çalışmaların özverili bir şekilde sürdürüldüğü Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi'nde şu anda 375 kedi ile 163 köpek bulunuyor. Sokak hayvanları, hazır mama ile besleniyor. Son 1.5 yıl içinde 12 bin 699 kedinin ve 956 köpeğin muayenesi yapıldı. 3 bin 213 kediye ise cerrahi operasyon yapıldı. Bu süre içinde sağlık kontrolleri ve muayeneleri tamamlanan 129'u köpek ve 58'i kedi olmak üzere 187 sokak hayvanı sahiplendirildi. Öte yandan tesiste 2 bin 149 kedinin kısırlaştırılmasının yanında 363 köpeğin de İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü'ne sevk edilerek kısırlaştırılması sağlandı.
'TÜM HAYVANSEVERLERİ SAHİPLENMEYE DAVET EDİYORUZ'
Sokak hayvanlarının her türlü ihtiyacını karşılamak için gayret gösterdiklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir "İlçemizde yaşayan sokak hayvanlarımızın sağlığına ve güvenliğine büyük önem veriyoruz. Modern, ferah ve temiz barınağımızda onları en iyi şekilde ağırlıyoruz. Hem tedavilerini yapıyor hem de yeni hastalıklarının önüne geçiyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını tekrarlayarak tüm hayvan severleri sahiplenme kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz. Böylece sokak hayvanları bir yuvaya kavuşurken sokaklarımız da güvenli hale gelecek. Bu konuda her vatandaşımızın duyarlılık göstereceğine inanıyorum" dedi.