MasterChef yarışmasında bugün oynanan dokunulmazlık oyununda Soğan Kebabı tarifi gündeme geldi. Televizyonda yapılışını görenler kendileri de hazırlamak isteyerek "soğan kebabı tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?" şeklindeki sorular üzerinden bilgi edinmeye çalışıyor.
SOĞAN KEBABI TARİFİ NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?
SOĞAN KEBABI MALZEMELERİ
- 600 gram kuşbaşı koyun eti (kemikli parça et de olabilir)
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım kg arpacık soğan
- 2 adet büyük boy domates
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı yenibahar,
- tarçın,
- tuz,
- karabiber
SOĞAN KEBABI TARİFİ YAPILIŞI
- Etleri tereyağı ile birlikte, suyunu çekene kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun.
- Kabukları soyulmuş soğanları ekleyin.
- Soğanlar pembeleşene dek 10-15 dakika çevirin.
- Ufakça doğranmış domatesleri, tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın karışımını ekleyin.
- Karıştırıp, 2 su bardağı sıcak su ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatın.
- Etler iyice pişinceye kadar hafif ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.