Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatı içerisinde yer alan sivil polis mesleği önemli ve dikkat gerektiren meslekler arasındadır. Zamanın, mekanın veya konumun koşullarına göre giyinip, hazırlanmaları gerekebilen bir meslektir. Sivil polisler, özel araç kullanabilir ya da görev icabı sakallarını uzatabilirler. Halkın yoğun yaşadığı yerlerde boyacı, simitçi gibi işlerle kamufle olabilme özelliklerine sahip olabilmelidirler. Bu bakımdan değerlendirilince sivil polis olabilmek için önce bu hususları dikkate almak gerekmektedir. Erkek ve kadın sivil polis olma şartları neler, yaş sınırı nedir? Bu konuyu detaylı bir şekilde ele alacağız. Sivil polis nasıl olunur? Şimdi inceleyelim.
Polis olmak isteyen ve polislik mesleği içerisinde sivil polisliğe geçmek isteyen birçok kişi var. Sivil polis olabilmek içinde şartların neler olduğu ve nasıl başvurulması gerektiği merak edilir. Öncelikle şunu belirtelim ki, sivil polis olmak için önce polis memuru olmanız gereklidir. Bu süreçten sonra sivil polis olma yönünde ilerleyebilirsiniz. Yani direk sivil polis olarak göreve başlayamazsınız. Polis olabilmek içinde aşağıdaki şartlara bakabilirsiniz:
Özellikle "Kadın sivil polis nasıl olunur?" Sorusu merak ediliyor. Erkek ve kadın fark etmeksizin sivil polis olma şartları şu şekildedir:
Sivil polis olabilmek için önce polis olmanız gerektiğine değinmiştik. Polis memuru olabilmek içinde 30 yaş sınırı vardır. Yani 30 yaşından gün almamış olmalısınız. Bu durumda polislik mülakatlarına katılabilirsiniz. Daha sonrasında polis memuru olursanız sivil polis olmak için bir yaş sınırı aranmamaktadır.