Semizotu faydaları nelerdir ya da nasıl tüketilir sorusu doğal beslenmek açısından önemlidir. Birçok kişi semizotu faydaları konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığından bu bitkiyi çok fazla tüketmiyor. Ancak yeşil yapraklı olması ve çok farklı tüketme yöntemlerinin olması önemli avantajlarından biridir. Semizotunun faydaları araştırıldığında bu bitkiyi birçok kişi tüketmek isteyebilir. Bu nedenle semizotu nasıl tüketilir sorusu da merak edilen bir konudur. Semiz otu nasıl yenirse faydalı olur, hangi vitaminler ve mineraller var sorularını yazımızdan okuyabilirsiniz.
Semizotu yeşil yapraklı ve son derece lezzetli bitkilerden biridir. Doğada birçok yerde kendiliğinden yetişen semizotu birçok farklı şekilde tüketilebilir. Bununla birlikte zengin mineral ve vitamin deposu olduğunu söylemek mümkündür. En önemli semizotu faydaları arasında ise şunları saymak mümkündür:
Tüm bu faydalarının yanında semizotu bağırsak kurtlarını temizlemeye yardımcı olan bir bitkidir. Cilde ve saç sağlığına olumlu etkileri bulunur. Kırışıklıkların oluşmasını yavaşlatır.
Semizotu farklı şekillerde tüketilebilecek bir bitkidir. Bu bitkiyi öncelikle yıkayarak tüketmeniz gerekiyor. Dilerseniz yeşil halini limon ve tuz ile karışım haline getirerek gün içerisinde atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Salatalarınıza doğrayarak tüketmeniz mümkündür. Bunun yanında semizotunu domates ve biber ile kavurarak da öğün yemeği haline getirebilirsiniz. En çok tüketilme yöntemlerinden birisi de cacıktır. Çorbalarınızda ve böreklerin iç malzemelerinde kullanabilirsiniz.
Semiz otu doğal olarak yetişen bir bitkidir. Bu nedenle tüketiminde ciddi zararlar görülmez. Ancak aşırı derecede tüketilirse böbrek taşı geliştirme eğilimi ortaya çıkabilir. Ciddi bir kronik rahatsızlığınız var ise semiz otu tüketmeden önce mutlaka doktora tanışmanız büyük bir önem taşır.
Semizotu çok fazla vitaminini kaybetmeden tüketilmesi gereken bitkilerden biridir. Bu bitkinin içerisinde omega 3 zengin bir şekilde bulunuyor. Bununla birlikte çinko, potasyum, demir, kalsiyum, manganez, bakır bulunur. A ve C vitaminleri bakımından en zengin bitkiler arasındadır. B kompleks vitaminlerini de içinde barındırır. Güçlü antioksidan bileşenlerine sahiptir. Kalorisi son derece düşüktür ve yüksek lif oranına sahiptir.