Eyyübiye Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimler kapsamında bir lokantanın mutfağında yapılan incelemelerde 183 kilogram son tüketim tarihi geçmiş tavuk eti tespit edildi. Sağlık için risk oluşturan toplam 183 kilogram bozuk tavuk ve tavuk ürününe imha edilmek üzere el koyan zabıta ekipleri, söz konusu ihmal ve kasıtlarından dolayı işyeri sahibi hakkında cezai işlem uyguladı ve tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için tebligatta bulundu.

TAVUK ETİNDEN KEBAPLIK KIYMA!
Söz konusu işletmedeki denetimlerde, tavuk ürünü kullanılarak kebaplık kıyma yapıldığı ve bu kıymanın kokuştuğu, son tüketim tarihi geçmiş paketler halinde tavuk taşlıklarının kıyma yapılmak üzere bekletildiği, kokuşmaya başlamış tüm tavukların ambalajlarından çıkarılarak dolapta bekletildiği, bir gün veya daha önce kızartılıp satılmayan tüm tavukların yeniden satışa sunulmak üzere çalışmayan fırında hazır tutulduğu tespit edildi.