Türk mutfağının leziz tatlarından, Ramazan'ın sembollerinden pide tarifi ve malzemeleriyle araştırılıyor. Ülkemizde corona virüsü salgını kapsamında kendi pidelerini yapmak isteyenler en güzel tarifleri araştırmaya girişti. Akşam iftar sofralarından eksilmeyen ''Evde Ramazan pidesi nasıl yapılır?'' sorusuna gün içinde yanıt aranmaya başlanıyor. Evinizde kendi ellerinizle hazırlayıp hem zamanınızı değerlendirebileceğiniz hem de mutfak ekonominize katkı sağlayabileceğiniz Ramazan pidesi tarifi haberimizde yer alıyor. İşte en kolay, çıtır çıtır Ramazan pidesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı…
Corona virüsünde ev hanımları evlerinde en lezzetli ve pratik Ramazan pidesi yapılışını araştırmaya başladı. Mübarek Ramazan ayında pidelerini evde hazırlamak isteyenler '' Evde Ramazan pidesi nasıl yapılır?'' sorusuna yanıt arıyor. Haberimizde, kolay, pratik evde ramazan pidesi yapılışına ve tarifi yer alıyor.
Mayayı aktif hale getirmek için ilk olarak derin bir kaba maya, süt ve şeker alınır. Maya eriyene kadar yaklaşık 10 dakika malzemeler bekletilir. Ardından diğer malzemeler ilave edilir. Hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur. Elinize yapışmayacak bir kıvam elde ettikten sonra pide hamurunun 40 dakika mayalanması beklenir. Hamur parçalara ayrılır. Tezgaha un serpilir ve her parçaya el yardımıyla ya da merdaneyle şekil verilir. Açtığımız hamur güzelce yağladığınız tepsiye yerleştirilir.
Elinizi unlu sulu karışıma batırarak önce kenar kısımlara sonra orta kısma iyice bastırarak kare veya baklava dilimi gibi şekil verilir. Bu işlemi yaparken pişerken şekillerin kaybolmaması için sürekli elinizi unlu sulu karışıma batırmalısınız. Şekil verdikten sonra hamurun mayalanması için yarım saat daha bekletilir. Üzerine bolca çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirilir. Ev yapımı Ramazan pidesi hazır.
Afiyet olsun…