Müslüman âlemi açısından büyük bir önem taşıyan Ramazan ayı ne zaman başlıyor sorusu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Diyanet İşleri resmi sitesi üzerinden yayınladığı dini günler takviminde 2020 Ramazan başlangıcı tarihi de duyurulmuştu. On bir ayın sultanı olarak bilinen bu mübarek ayda ibadetlerini gerçekleştirmek için geri sayıma başlayan birçok kişi ise internet üzerinden "İlk oruç ne zaman tutulacak?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, 2020 Diyanet takvimi ile Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İlk oruç ne zaman, hangi tarihte tutulacak? İşte Ramazan başlangıç tarihi!
Her sene olduğu gibi bu sene de Diyanet tarafından yayınlanan takvim ile belli olan dini öneme sahip bu günler için gün içerisinde binlerce vatandaş araştırmalarını sürdürüyor. Haberimizin devamından "Ramazan 2020 ne zaman başlıyor?" sorusunun cevabına ulaşabilirsiniz...
RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 takvimine göre, Ramazan ayı, 24 Nisan 2020 tarihinde başlayacak. 23 Mayıs 2020 tarihinde de sona erecek.
2020 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?
24 Mayıs 2020 Pazar 1. Gün
25 Mayıs 2020 Pazartesi 2. Gün
26 Mayıs 2020 Salı 3. Gün
RAMAZAN AYI ÖNEMİ NEDİR?
Ramazan ayı, ay takvimine (aya göre hesaplanan) göre, dokuzuncu ayın adıdır. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "on bir ayın sultanı" denilmiştir.
Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi, Kutsal kitabımız olan Kur'an'ın bu ayda indirilmiş olmasıdır. Yüce Allah Kur'an'da " Ramazan ayı insanları kurtuluş yolan götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur'an'ın indiği aydır. "(Bakara suresi, ayet 185) buyurmuştur.
Kur'an', Allah tarafından insanlara öğüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiştir. Bu nedenle Kur'an insan için hayati değer taşır. Kur'an okumak bir ibadettir. Peygamberimiz Allah'ın bildirdiği görev ve sorumluluklarımızı sıkça hatırlamamız için Kur'an'ı çok okumayı teşvik etmiştir.