Oruç ibadetinin altıncı gününde iftar menüsü vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Ramazan ayının 6.gününde "Bugün ne pişirsem?", "İftara ne pişirsem?" gibi soruların yanıtları araştırılıyor. İftar için hazırlık yapanlar şimdiden menülerini oluşturup sofralarını bu yönde hazırlamak istiyorlar. En sağlıklı, besleyici, doyurucu ve lezzetli yemek tariflerine haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. Ramazan ayı 6.gün iftar menüsü! Bugün ne pişirsem? İftara ne pişirsem?
Ramazan ayının 6.gün iftar menüsünde; Sebzeli köfte çorba, enginar çanağında kuzu eti, lor peynirli salata ve tatlı olarak da kaymaklı ekmek kadayı yer alıyor.
Bugün ne pişirsem? İftara ne pişirsem?
SEBZELİ KÖFTE ÇORBA
MALZEMELER
SERVİS İÇİN:
8 dal taze soğan
2 adet sivri biber
YAPILIŞI
Köfte için tüm köfte malzemesini iyice yoğurun. Harçtan misket büyüklüğünde köfteler hazırlayıp yuvarlayarak şekil verin. Ayrı bir yerde kıyılmış soğan ve rendelenmiş havucu ayçiçeği yağında soteleyin. Üzerine ezilmiş sarımsak ve tavuk suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Şehriye ve köfteyi ekleyip 15 dakika pişirin. Kıyılmış taze soğan ve ince doğranmış sivri biber serpip servis yapın.
ENGİNAR ÇANAĞINDA KUZU ETİ
MALZEMELER
TERBİYE İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı un
1 çay bardağı enginarı pişirme suyu
SÜSLEMEK İÇİN:
Dereotu
YAPILIŞI
Safranı 1 su bardağı suyun içinde 15 dakika bekletin. Toz şeker ve tuzla birlikte bir tencereye alıp kaynatın. Su kaynadıktan sonra enginarları ve 1 yemek kaşığı tereyağını katın. Kısık ateşte 5 dakika pişirip tencereyi ocaktan alın.
Eti ayrı bir tencereye alın ve kalan 1 yemek kaşığı tereyağı ile arpacık soğanı ekleyin. Çok ağır ateşte et yumuşayana kadar pişirin. Enginarların çukur olan kısımlarına eti paylaştırıp tencereye dizin. Bu şekilde 5 dakika pişirin. Terbiye için, yumurta sarısı, un ve enginar suyunu bir kapta çırpın. Etin üzerine gezdirin ve 5 dakika daha pişirin. Üzerine kıyılmış dereotu serpip sıcak olarak servis yapın.
PÜF NOKTASI
Konserve enginar kullandığınız tariflerde terbiyesine limon suyu eklemenize gerek yok. Tazesini kullanıyorsanız terbiyesine limon suyu ekleyebilirsiniz.
LOR PEYNİRLİ SALATA
MALZEMELER
SOSU İÇİN:
1 adet limonun suyu
Yarım greyfurtun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
7-8 adet ceviz içi
1 tutam çörek otu
YAPILIŞI
Tüm sebze ve meyveleri yıkayıp kurulayın. Marulu irice doğrayıp servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış maydanoz, ince halkalar halinde doğranmış salatalık, turp ve havucu ekleyin. Jülyen doğranmış soğan ve kırmızı biberi katın. Greyfurtu temizleyip arzunuza göre dilimleyin ve üzerine ekleyin. Sos için limon suyu, greyfurt suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Ardından lor peynirini ekleyin. Çörek otu ve ceviz serperek servis yapın.
KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI
MALZEMELER
SÜSLEMEK İÇİN:
File Antep fıstığı
YAPILIŞI
Ekmek kadayıfını kendinden büyük bir tepsiye yerleştirin. Üzerine 5 su bardağı sıcak suyu gezdirin. Ayrı bir yerde toz şeker ve 5 su bardağı soğuk suyu bir taşım kaynatın. Daha sonra ekmek kadayıfının üzerine şerbeti gezdirerek dökün. Tepsiyi ocağa oturtup ara sıra çevirerek ağır ateşte ekmek kadayıfını pişirin. Pişirme sırasında tepsinin yanlarında biriken şerbeti ara ara tatlının üzerine gezdirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip üzerlerine kaymak yerleştirin. File Antep fıstığı serpip servis yapın.
PÜF NOKTASI
Ekmek kadayıfını pişirirken şerbetin iyice karamelize olmasına dikkat edin.