Ramazan ayı iftar menüsü tarifleri güncel olarak araştırılan konular arasında yerini alıyor. En lezzetli ve doyurucu tatları sofralarından eksik etmek istemeyenler sabah saatlerinden itibaren "Bugün ne pişirsem?", "İftara ne pişirsem?" gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladılar. Buna göre; Ramazan ayı 20.gün iftar menüsü tariflerine haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. Bugün ne pişirsem? İftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüsü tarifleri 13 Mayıs Çarşamba!
Ramazan ayı iftar menüsünde bugün; Yarma Çorbası, Pilavlı Tencere Kebabı, Tabbule ve tatlı olarak da Sütlü İrmik Helvası yer alıyor.
Bugün ne pişirsem? İftara ne pişirsem?
MALZEMELER
SOSU İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan
Pul biber, nane
Onar dal maydanoz ve dereotu
YAPILIŞI
Yarma ile nohudu bir gece öncesinden ayrı kaplarda ıslatın ve ertesi gün yıkayıp süzün. İkisini de tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Yarma ve nohudun yumuşamasına yakın, kılçıkları alınmış ve verev kesilmiş taze fasulyeyi ekleyin. Tüm malzeme yumuşayana dek pişirin. Derin bir kasede yumurta, un ve yoğurdu çırpıcı ile iyice çırpın. Et suyu ve suyu ekleyip karıştırdıktan sonra tuzunu ayarlayın. Karışımı haşlanmış nohut ve yarmaya ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak 1-2 taşım kaynatın. Sos için küçük bir tavada erittiğiniz tereyağında kıyılmış soğanı kavurun. Pul biber ve nane ekleyip ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ve dereotu katıp karıştırın. Sosu çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
SOSU İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan
Pul biber, nane
Onar dal maydanoz ve dereotu
YAPILIŞI
Yarma ile nohudu bir gece öncesinden ayrı kaplarda ıslatın ve ertesi gün yıkayıp süzün. İkisini de tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Yarma ve nohudun yumuşamasına yakın, kılçıkları alınmış ve verev kesilmiş taze fasulyeyi ekleyin. Tüm malzeme yumuşayana dek pişirin. Derin bir kasede yumurta, un ve yoğurdu çırpıcı ile iyice çırpın. Et suyu ve suyu ekleyip karıştırdıktan sonra tuzunu ayarlayın. Karışımı haşlanmış nohut ve yarmaya ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak 1-2 taşım kaynatın. Sos için küçük bir tavada erittiğiniz tereyağında kıyılmış soğanı kavurun. Pul biber ve nane ekleyip ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ve dereotu katıp karıştırın. Sosu çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
1 çay bardağı ince bulgur
Yeteri kadar su
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
10-12 dal nane, 1 adet domates
1 Türk kahvesi fincanı kıyılmış ceviz
1 adet küçük boy nar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi, tuz
YAPILIŞI
Bulguru bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kabın ağzını kapakla kapatın ve suyunu çekip yumuşayana kadar bekletin. Daha sonra kapağını açın ve soğumaya bırakın. Taze soğan, maydanoz ve naneyi kıyın. Domatesin çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Yeşillikler, domates, ceviz ve nar tanelerini bulgura ilave edin. Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu bir kapta karıştırın. Bulgurlu karışımın üzerine gezdirin ve tüm malzemeyi harmanlayıp servis yapın.
MALZEMELER
1 çay bardağı ince bulgur
Yeteri kadar su
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
10-12 dal nane, 1 adet domates
1 Türk kahvesi fincanı kıyılmış ceviz
1 adet küçük boy nar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi, tuz
YAPILIŞI
Bulguru bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kabın ağzını kapakla kapatın ve suyunu çekip yumuşayana kadar bekletin. Daha sonra kapağını açın ve soğumaya bırakın. Taze soğan, maydanoz ve naneyi kıyın. Domatesin çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Yeşillikler, domates, ceviz ve nar tanelerini bulgura ilave edin. Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu bir kapta karıştırın. Bulgurlu karışımın üzerine gezdirin ve tüm malzemeyi harmanlayıp servis yapın.