On bir ayın sultanı Ramazan ayına girmemizle birlikte hem lezzetli hem kolay tarifleri araştıran vatandaşlar '' Bugün ne pişirsem?'' sorusuna yanıt arıyor. Sabah saatlerinden itibaren sofralarını kusursuz ve doyurucu menülerle süslemek isteyenler en lezzetli iftar menüsü tarifine bakmaya başladı. Ramazan ayının 14.gününde şüphesiz bol su tüketimi ve sıcak çorba sofraların vazgeçilmezi olacaktır. Uzmanlar iftar sofralarınızı hazırlarken ağır ve yağlı yemeklerden kaçınmak gerektiğine vurgu yapıyor. Bu aylarda iftar menüsünü sağlıklı liste olarak hazırlamak isteyenler yedikleri besinlere dikkat etmesi gerekiyor. Peki bugün ne pişirsem? İftara ne pişirsem? İşte hem lezzetli hem kolay Ramazan ayı 14.gün iftar menüsü tarifi
Uzun süre oruç tutan bedenimiz için iftar menüsünde sağlıklı ve doyurucu besinler tercih edilmelidir. Ramazan ayı 14.gün iftar menüsü belli oldu. Haberimizde, bugün ne pişirsem sorusunun yanıtına ve Ramazan ayı 14. Gün iftar menüsüne erişebilirsiniz.
Malzemeler;
200 gram kıyma
½ adet küçük patates
½ adet kabak
1 adet arpacık soğan
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı bulgur
1 adet domates rendesi
Hazırlanışı;
Bir miktar kıymaya yarım küçük patates, yarım kabağı ve bir arpacık soğanı rendeleyip suyunu güzelce sıkarak bir yemek kaşığı yıkanmış, suyu süzülmüş bulguru, bir yumurtayı, kıyılmış maydanoz, tuz, azıcık kimyon ve karabiberle güzelce yoğurup yuvarlak şekiller verin.
Sebzeleri önceden haşlayıp püre kıvamına getirip ekleyin. Bir domatesi rendeleyip bir yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun.İsteğe bağlı nane eklenebilir.
Bir su bardağı et suyu ekleyip kaynatın ve köfteleri ekleyin. Altı kısık 20 dk. kadar pişirin.
7 su bardağı su
1 fincan pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 kaşık un
Tuz
ÜZERİ İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Nane
Suyu tencereye boşaltıp, ocağın altını açın, bu sırada pirinçleri yıkayın. Su biraz ısınınca pirinci ekleyin ve pişmesini beklerken derin bir kasede un, yoğurt ve yumurta üçlüsünü birleştirin. Malzemelerin oda sıcaklığında olması işinizi kolaylaştırır. Karışımı tel çırpıcı ile hızlıca karıştırın ve tencereden sıcak su ekleyin. Bu sırada karıştırmaya devam edin. Pirinç pişince yoğurtlu karışımı tencereye boşaltın. Çorbanın kesilmemesi için en önemli şey su ile yoğurtlu karışımdan birinin soğuk olmaması ve çırpıcı ile sürekli karıştırılmasıdır. Çorbanın altını kısın ara ara karıştırmaya devam edin. Ardından tavada sıvı yağ ile tereyağını eritin üzerine nane dökün ve biraz pişirin. Naneli sosu kaynayan çorbaya dökün 1 dakika daha pişirip altını kapatın. Biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı pirinç (6 kişilik)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı tel şehriye (tercihe göre)
3 su bardağı sıcak su
1 adet tavuk suyu (tercihe göre)
1-2 damla limon
Bir kaba önceden hazırladığınız pirinçleri ve üzerine sıcak suyu ilave edip 15 dakika bekletin.
Beklettikten sonra pirinçleri süzüp iyice yıkayın
Tencereye sıvıyağı ve tereyağını ekleyin. Kızan yağa tel şehriyeleri ilave edin. Ardından kızarana kadar kavurun. Kızardıktan sonra pirinçleri ekleyin ve 2-3 dakika kadar da bu şekilde kavurun. Daha sonra tuzu, sıcak suyu ve iki damla limonu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. 2-3 dakika kaynattıktan sonra ocağın küçük bölümüne tencereyi koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
Pilav piştikten sonra sofra bezine sararak demlenmeye bırakıyoruz. Pirinç pilavı tarifini başarı ile gerçekleştirdik. Afiyet olsun…
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağından 1 parmak az pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su
Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Üzeri yanık mis gibi ve kolay fırında sütlaç yapımı için yarım su bardağından az pirinci 2 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın. Pirinçleriniz yumuşak ama çok az da sulu kalmalıdır. Pirinç haşlandıktan sonra üzerine sütü (yarım su bardağı ayırın) ve vanilyayı ekleyin. Nişastayı yarım su bardağı sütle karıştırın. Kaynayan pirinçli süte ilave edin ve sürekli karıştırarak koluyaşana kadar 10 dakika pişirin. Sonrasında ısıya dayanıklı borcam ya da sütlaç kaselerine paylaştırın. Büyük fırın tepsisine sütlaçlarınızı yerleştirin. Bu tepsiye soğuk su ilave edin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.