Niğde'nin Bor ilçesinde mumya satmaya çalışan 7 kişinin, jandarmanın kendisini "Profesör" olarak tanıtıp, alıcı kılığına girmesiyle yakalandığı ortaya çıktı.
SABAH, gizemini koruyan Niğde'deki mumya olayındaki tüm detaylara ulaştı. Soruşturma dosyasına göre, define meraklısı kuaförler R.G. ve İ.E. ile esnaf M.A., bir yıl önce, altında Tyana Antik Kenti bulunan Kemerhisar kasabasındaki bir tarlada, 1,5 - 2 metre derinlikte mumya buldu.
Mumyayı çıkaran 3 arkadaş, galerici H.G.'nin dedesinden kalan Tepe Mahallesi'ndeki kimsenin yaşamadığı eve götürdü. Öğrenci K.A., oto elektrik ustası H.O. ve çiftçi Ş.K.'nin de dahil olduğu grup, mumyayı bir süre evin içerisinde, daha sonra da bahçesindeki fosseptik çukurunda sakladı.
"PROFESÖR" JANDARMA
Bu arada 7 arkadaş mumyaya müşteri aramaya başladı. Durumu öğrenen jandarma, profesör kılığında grupla irtibata geçti. Mumyaya bir milyon dolar isteyen grup, profesör sandıkları jandarmaya görüntülerini gönderdi. Jandarma da "Mumyayı görelim, fiyatta anlaşırız" yanıtını verdi. Bunun üzerine "Profesör" jandarmayı mumyanın bulunduğu eve götüren grup, yakayı ele verdi.