TV8 ekranlarında yayınlanan uzun soluklu yarışma programı 2021 MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık oyununda mücadele eden yarışmacılar, Mehmet, Danilo ve Somer şefler tarafından istenen portakal soslu ördek yemeğini en başarılı yapan isim olmak isteyerek mücadele verdi. Yarışmanın izleyenleri portakal soslu ördek tarifi ile ilgili olarak "MasterChef portakal soslu ördek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?" sorularına yanıt aramaya devam ediyor.
PORTAKAL SOSLU ÖRDEK NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?
MALZEMELER
- 1 adet pekin ördeği (2 porsiyon için)
- 1/4 (çeyrek) adet kabak
- 1/5 adet havuç
- 1/2 (yarım) adet elma
- 1 adet patates
- 1 adet portakal(sos için)
- 1/4 (çeyrek) portakal tabak için
- Az tereyağı
- Az taze kekik biberiye
PORTAKAL SOSLU ÖRDEK TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Ördekleri sıkıca folyo kağıdına koyup 110 derece fırında 5 saat pişiriniz aynen tandır gibi olacak. Asla yüksek ateşte pişirmeyiniz yoksa kuruyacaktır)
- Patatesi soyup haşlayın ve tereyağı ile elmayı soyup soteleyin. Haşlanmış ve ezilmiş patatesi ekleyin tuz biber atın
- Kabağı 4 cm kadar kesip içini çıkarın kaynar tuzlu suya atıp 2 dakika içinde çıkarın buza koyun.
- Havucu 4 cm boyunda kesin ve kaynar tuzlu suya atıp 2 dakika sonra buzlu suya çıkarın.
- Pişmiş ördekleri 2 but 2 göğüs olarak ayıklayın.
- Fırından çıkan tepsinin yağını süzün ve ocağa koyun altını açın.
- Kalan kemikleri ve parçaları fırından çıkardığınız tepsiye koyun ve portakalı dilimleyip tepsiye atın. Su ilave edip kaynatın süzdürün ve gerekirse çok az nişasta ile bağlayın.
- Sunum aşamasında ayıklanmış ördekleri ördek sos ile tavada kaynatın, havuçları kabakların içine koyun tuz biber ekleyin ısıtın.
- Sotelenmiş elma ve patatese ördek sostan az ekleyin renk versin, portakal dilimi çıkartın.
KAYNAK: acunn.com